Breaking news

Florin Chilian, acuzat de artişti că le-a furat banii din drepturile de autor

Scandal monstru în show-biz-ul românesc în prag de Crăciun. 89 de vedete îl acuză pe Florin Chilian că nu le-a dat banii cuveniți pentru drepturi de autor din emisiuni televizate sau apariţii online.

chilian-fotoArtiști precum Stela Popescu, Alexandru Arşinel, Cristi Minculescu, Victor Socaciu, Elena Merișoreanu, Iulian Vrabete sau Adrian Despot  au semnat o plângere penală pe numele lui Florin Chilian.

Inițiatorul demersului pare să fie artistul de muzică populară, Gheorghe Turda. Acesta ar fi mers cu foaia pe la colegii săi și i-a pus să semneze, mare parte fără să știe pentru ce au semnat.

Elena Merișoreanu a spus ca habar n-avea ce semnează, pentru ca era la filmări si nu a fost atentă, precizând că ea și-a primit banii de la asociația lui Chilian.

Cântărețul Florin Chilian neagă totul şi susţine că, la mijloc, sunt interesele unei persoane: Gheorghe Turda.

Este o reacţie aproape firească dacă stai să judeci socialul românesc al generalului muzicii româneşti, domnul Turda. Foarte mulţi colegi de-ai mei au fost fuşi să semneze, fără să ştie, sau s-au trezit semnaţi sau, mai rău, oameni, ca de pildă, domnul Ştefan Radof, care a decedat, a semnat şi el”, a declarat Florin Chilian la Antena 1.

La mijloc ar fi vorba de circa 200.000 de euro, bani colectați de „Asociaţia lui Chilian„ în numele mai multor artiști ca și drepturi de autor.

>