Breaking news

Florin Boboc a câştigat primul Grand Slam al RTP, cel mai mare turneu de tenis din România

Florin Boboc a câştigat duminică, 5 septembrie 2021, RTP OPEN 2021, după ce l-a învins în finală pe Andrei Munteanu. Primul Grand Slam RTP, cel mai mare turneu de tenis organizat în România, într-o singură zi, pentru jucătorii amatori de tenis de câmp, a reunit la start 101 jucători.

Florin Boboc, desemnat cap de serie numărul 10, şi-a trecu în palmares primul titlu de Grand Slam al RTP, după şase victorii consecutive. În finală s-a impus în faţa lui Andrei Munteanu cu scorul de 4-1, 4-3. Campionul Mondial la gimnastică, Marian Drăgulescu i-a decernat trofeul Campionului RTP în cadrul ceremoniei de premiere la care au luat parte şi Ionuţ Moldovan, reprezentantul Clubului Galaxy Best, unde s-a desfăşurat turneul de tenis al RTP, cât şi Gabriel Roceanu, reprezentantul sponsorului Crama Oprişor. pe lângă trofeul oferit de Marian Drăgulescu, trofeu personalizat de Leonte Cupe şi Trofee, Florin Boboc a primit şi un premiu în valoare de 700 lei, cutia cu şosete de la Laboratorul de Şosete şi o sticlă de vin de la Crama Oprişor, cât şi un voucher RTP în valoare de 100 lei. Cele 2000 de puncte RTP primite pentru câştigarea RTP OPEN 2021, îl propulsează pe Florin Boboc pe locul 2 RTP, cea mai bună clasare a sa în cadrul circuitului Romanian Tenis Premium. Este al treilea trofeu RTP cucerit de Florin Boboc în 2021 şi al patrulea din carieră. Florin Boboc va avansa din anul 2022 în circuitul RTP Pro, urmând ca în luna noiembrie 2021 să participe la Turneul Campionilor RTP, ultimul turneu la care mai poate participa în cadrul circuitului RTP.

Andrei Munteanu, desemnat al 12-lea favorit al RTP OPEN 2021, a reuşit un turneu aproape perfect însă nu a găsit antidorul la jocul solid făcut de Florin Boboc în finala Grand Slam-ului. La ceremonia de premiere, Andrei Munteanu a primit trofeul finalistului din mâinile campionului Marian Drăgulescu. Pentru prima sa finală de Grand Slam, Andrei Munteanu a fost recompensat cu un premiu în valoare de 500 lei, o sticlă de vin de la Crama Oprişor şi un voucher RTP în valoare de 100 lei. Cele 1500 puncte RTP îl urcă pe locul 7 RTP.

23 de jucători au debutat duminică, 5 septembrie, în premieră în cadrul circultului RTP: Florian Roşu, Costin Costea, Luca Alexandru, Dominic Perez, Alexandru Popescu, Marius Ionuţ Niculai, Radu Codescu, Boroş Tiberiu, Dumitriu Mihai, Iulian Ochescu, Florin Enache, Giacomo Grasso, Pata Vlad Costin, Ioan Despa, Ciumeică Nicolae, Ciumeică Andrei, Fica Vlad Alexandru, George Milcu, Voicu Florin, Alexandru Costin, Constantin Popa, Costin Neagoe şi Cosmin Podaru.

Arbitrii RTP OPEN 2021 au fost: Florin Cristea, Marius Zeciu, Robert Benga, Alexandru Popescu, Adrian Vătăşescu, Răzvan Orlando Negru, Sorin Bădărău, Georgian Ioniţă, Sergiu Jivan, Iulian Ciprian Morariu, Mario Cristian Stănciulescu, Luchian Cincu, Tiberiu Vasilache, Radu Năstase, Adrian Moroşan, Cristian Ivanenco şi Alexandru Rotariu.

Preşedintele Romanian Tenis Premium mulţumeşte tuturor jucătorilor care au participat la primul Grand Slam RTP, partenerilor RTP, Laboratorul de Şosete, Crama Oprişor, Leonte Cupe şi Trofee, cât şi Clubului Sportiv Galaxy Best pentru că a făcut posibil desfăşurarea acestui turneu. Preşedintele RTP transmite mulţumiri speciale campionului mondial Marian Drăgulescu pentru faptul că a acceptat invitaţia de a participa la ceremonia de premiere şi să acorde trofeele finalistului şi campionului RTP OPEN 2021.

“Ziua de 5 septembrie 2021 va rămâne în istoria RTP drept ziua maraton de tenis în care s-a organizat cel mai mare turneu de tenis pentru jucătorii amatori din România. Am dorit să realizăm un turneu de neuitat şi după reacţiile jucătorilor, cred că am reuşit. RTP a dorit să ofere o amintire unică celor care au participat prin tot ceea ce a conceput şi pus în practică la primul Grand Slam RTP. Sunt extrem de bucuros că am reuşit acest mare eveniment sportiv şi sper să fie doar primul dintr-un lung şir de turnee şi mai mari. Mă bucur nespus de faptul că Marian Drăgulescu ne-a onorat cu prezenţa şi a înmânat trofeele finalistului şi campionului RTP OPEN 2021. Le mulţumesc lui Andrei Munteanu şi Florin Boboc pentru finala oferită nou tuturor, o finală care nu a semănat deloc cu una pentru amatori. Acest turneu a fost posibil pentru că Familia Moldovan ne-a găszuit competiţia pe întreaga zi în cadrul bazei de la Club Sportiv Galaxy Best, lucru pentru care le mulţumesc şi cu această ocazie. Mulţumiri speciale şi partenerilor şi sponsorilor RTP pentru premiile oferite jucătorilor, Ilie Pană, CEO de la Laboratorul de şosete pentru cutia oferită campionului RTP Open 2021 cât şi campionului Marian Drăgulescu, domnului Gabriel Roceanu, Direcotrul Cramei Oprişor pentru sticlele de vin oferite jucătorilor şi Companiei Leonte Cupe şi Trofee pentru medaliile personalizate oferite tuturor jucătorilor şi torfeele pentru finalist şi campion. Mulţumiri Speciale adresez pe această cale celor trei doamne care ne-au fost alături şi au pus umărul la organizarea RTP OPEN: Carmen Ciucă, Angela Negru şi Daniela Benga. Mulţumesc întregii brigăzi de arbitrii care au rezistat eroic pe parcursul unei zile foarte lungi, reuşind să arbitreze cât mai bine cele aproape 100 de meciuri RTP. vreau să cred că la RTP OPEN 2021 au fost cu toţii câştigători sub o formă sau alta şi că acest turneu să rămână ca o amintire plăcută tuturor participanţilor”, a declarat Sebastian Popescu, Preşedintele RTP.

>