Breaking news

Florian Walter, ridicat de acasă de procurori și adus la audieri

Omul de afaceri Florian Walter, finanțatorul U Cluj și Petrolul Ploiești, a fost ridicat marți dimineață de acasă și adus la audieri la DIICOT Cluj.

Potrivit unor surse judiciare, citate de Ziua de Cluj, azi dimineață la ora șase, procurorii DIICOT Cluj împreună cu Poliția Judiciară s-au prezentat la ușa locuinței omului de afaceri Florian Walter, pentru a-l aduce la Cluj la audieri în dosarul deschis de procurori în cazul transferurilor pe ruta Cluj-Ploiești din vară și pentru o returnare de TVA în valoare de 2,5 milioane de euro.

Procurorii DIICOT Cluj i-au făcut adrese lui Walter pentru a se prezenta la audieri, iar acesta a refuzat motivând că nu poate intra în Cluj din cauza galeriei Universităţii Cluj, care l-ar fi amenințat cu moartea în cazul în care ar intra în oraș, susțin aceleași surse judiciare.

Florian Walter a fost eliberat marți seară, după mai multe ore de audieri la sediul DIICOT Cluj.

Florian Walter a declarat pentru ZIUA de CLUJ că se consideră nevinovat: procurorii DIICOT consideră că am prejudiciat clubul cu 11 milioane de euro, dar tot rămâne o enigmă cum au ajuns ei la această sumă. Eu aș fi foarte bucuros să știu cum iau eu pe un jucător, să zicem Marinescu, 800.000 de euro, la cum e evaluat el. Nu am emoții, știu că sunt nevinovat, am judecat după regulamentele sportive. 

>