Breaking news

Florian Boureanu a câştigat turneul de tenis RTP 100 GOLD CUP 2020

Florian Boureanu a câştigat duminică, turneul RTP 100 GOLD CUP 2020, desfăşurat la Club Sportiv Galaxy din Bucureşti, după ce l-a învins în finală pe principalul favorit al turneului, Mircea Trocaru. Este cel de-al 11-lea campion RTP din anul 2020.

Florian Boureanu a revenit în circuitul RTP după o pauză de trei ani. Revenirea a fost cum nu se putea mai bine. A reuşit să devină în premieră campion RTP.  În primul tur, Florian Boureanu l-a învins în două seturi, scor 4-1, 4-0, pe favoritul numărul şase al turneului, Alexandru Giroveanu. În optimi de finală a trecut de prietenul său, Gabriel Teodorescu, după un meci extrem de disputat, încheiat la punct decisiv, scor 10-9, 10-9. În  sferturi de finală l-a învins pe Cătălin Ionuţ Rotaru, scor 10-5, 10-5, iar în semifinale l-a învins pe favoritul doi al turneului, Luchian Cincu, scor 10-3, 10-9. În finală a pierdut primul set cu 7-10, dar a reuşit să-şi adjudece setul doi cu 6-10 şi să împingă deznodământul finalei în setul decisiv unde s-a impus cu 10-8 în faţa principalului favorit, Mircea Trocaru. Pentru câştigarea primului său turneu în circuit, RTP l-a răsplătit cu un premiu în valoare de 180 lei, 10 lei reducere de la RTP, plus trofeul campionului turneului RTP 100 GOLD CUP 2020 şi 100 de puncte RTP. În timp ce sponsorii RTP, Laboratorul de şosete, i-au oferit celebra cutie cu şosete, astfel că de azi va juca tenis încîlţat în şosetele produse de compania românească la fabrica din Craiova. Cel de-al doilea sponsor al RTP, compania românească Aveir i-a oferit un set deodorant premium, produs bio pentru a-i înmiresma natural, călătoriile cu maşina peste tot în lume. Florian Boureanu este avansat de azi la nivel Mediu în cadrul circuitului RTP şi este calificat la turneul Campionilor RTP din 1 noiembrie 2020.

Mircea Trocaru, desemnat în premieră, a treia oară consecutiv, principal favorit la un turneu de categorie RTP 100, a bifat a doua sa finală consecutivă în mai puţin de o lună de zile. Însă nici a treia oară nu a fost cu noroc. În optimi de finală, Trocaru a trecut de Cătălin Alexandru Niculae, scor 10-9, 10-3, în sferturi de Alexandru Rotariu, scor 10-6, 10-8, iar în semifinale de Sebastian Bungău, scor 10-6, 10-6. În finală a reuşit să câştige primul set cu 10-7, apoi a redus turaţia în setul secund pe care l-a pierdut cu 6-10, ca mai apoi să cedeze în setul decisiv cu 8-10, deşi la 9-8 pentru a dversar avea două servicii. Pe primul l-a returnat în fileu şi a doua finală RTP la rând, este cedată în faţa lui Florian Boureanu. Mircea Trocaru a primit trofeul finalistului RTP 100 GOLD CUP, 120 lei, un voucher de reducere de 10 lei, cât şi un set deodorant premium, produs bio pentru a-i înmiresma natural, călătoriile cu maşina peste tot pe unde va merge.

Luchian Cincu a fost arbitrul finalei RTP 100 GOLD CUP, iar Mario Stănciulescu şi Marius Zeciu au fost arbitrii de linie.

28 de jucători au participat la turneul RTP 100 GOLD CUP 2020, dintre care trei au fost debutanţi în circuitul RTP: Adrian Andronic, Florentin Dinu şi Sebastian Bungău.

În cadrul truneului RTP 100 GOLD CUP 2020 au fost reuşite câteva premiere:
1. Mircea Trocaru, desemnat a treia oară consecutiv principal favorit la un turneu de categorie RTP 100, a bifat a doua sa finală RTP 100, consecutivă în decurs de doar o lună.
2. Luchian Cincu, favorit numărul doi al turneului, a bifat prima sa semifinală din cadrul circuitului RTP.
3. Sebastian Bungău, debutant în circuitul RTP, a reuşit să acceadă în semifinalele turneului RTP 100.
4. Adrian Andronic, debutant în circuitul RTP, a reuşit prima sa victorie, calificându-se în optimi de finală.
5. Dan Nicuşor Ionuţ a bifat prima sa victorie în circuitul RTP, după cinci înfrângeri consecutive.
6. Mircea Purcaru a bifat prima sa victorie în circuitul RTP, după trei înfrângeri consecutive.
7. Alex Datcu Romano, canadian aflat la studii în România, este cel de-al patrulea jucător străin care participă în cadrul circuitului RTP.

Arbitrii turneului RTP 100 GOLD CUP 2020 au fost: Mario Cristian Stănciulescu, Luchian Cincu, Iulian Ciprian Morariu, Marius Zeciu, Adrian Vătăşescu, Sergiu Jivan şi Radu Năstase. Supervisor şi Arbitru Principal RTP – Sebastian Popescu.