Breaking news

Florentina Marincu, bronz la săritura în lungime, la Europenele de sală de la Praga

Florentina Marincu a reușit o performanță uluitoare la  Europenele de la Praga, bronz la săritura în lungime, la doar 18 ani. Alina Rotaru s-a clasat pe locul patru în finala de la lungime, la doar 5 cm de medalie.

florentina marincu - bronz pragaDupă patru ani de pauză, România revine pe podiumul Europenelor de Atletism în sală. Florentina Marincu a spart gheața cu medalia de bronz de la săritura în lungime.

Atleta a reușit să-și adjudece bronzul cu cea de-a șasea încercare, ultima din finala europeană, care a măsurat 6,79 metri, nou record european de junioare.

Prima ei săritură a măsurat 6,50 metri, a doua  6,53 metri şi 6,69 metri din a treia încercare, după care a ratat următoarele două sărituri.

Medalia de aur a fost cucerită de Ivana Spanovici cu 6,98 metri, iar argintul a fost adjudecat de Taroum Moguenara – 6,83 metri.

Atleta a fost extrem de fericită de câștigarea medaliei și a izbucnit în lacrimi când a fost sigură că și-a adjudecat bronzul.

„Sunt extraordinar de fericită! Am început să plâng când am fost sigură de medalie. Ca şi mama în faţa televizorului, ca şi domnul profesor (antrenorul sportivei – n.r.). Am crezut în forţele mele şi credeam că am să iau o medalie! Mulţumesc tuturor celor de acasă care m-au încurajat, îi iubesc pe toţi, mai ales pe mama! Concurenţa cu Alina m-a motivat. Ştiam că o să mă bat cu ea şi aşa a fost! Astăzi am fost eu mai bună! A fost o atmosferă extraordinară în sală! După Naţionalele de juniori I, unde am făcut un concurs foarte bun, am fost foarte motivată! Am ştiut că pot să iau o medalie”, a declarat Florentina Marincu, citată de site-ul oficial al FR Atletism.

Alina Rotaru, cea de-a doua româncă calificată în finala de la lungime, a ocupat un meritoriu loc 4, cu 6,74 m, cel mai bun rezultat din carieră.

Ultima medalie obţinută de România la Europenele de sală a fost în 2011 la Paris, bronz prin  Marian Oprea, la triplusalt – 17,62 metri.