Flavius Koczi, argint la sărituri la europenele de la Moscova

Flavius Koczi a câștigat duminică, medalia de argint în finala de la sărituri, din cadrul Campionatelor Europene de Gimnastică artistică de la Moscova.

flavius koczi argintDupă ratarea de sâmbătă din finala de la sol, Flavius Koczi a reușit să câștige argintului, în finala de la sărituri de duminică.

Patru din cei opt finaliști au ratat la săruturi. Doi ucrainieni, un neamț și un olandez, au ratat în finala de sărituri și au pierdut medaliile.

Startul la ratări a fost dată de ucrainieni. Radivilov și Verniaiev au executat săritura Drăgulescu obținând note foarte mari, însă au ratat a doua săritură și astfel au ieșit din cărți pentru medalii.

A urmat neamțul Fahrig care a ratat ambele sărituri. La prima a căzut în fund iar la adoua săritură a pus mâna pe spațiul de aterizare.

Și olandezul Wammes a ratat a doua săritură, căzând în fund.

Flavisu Koczi a evoluat ultimul în finala de la sărituri. Deși nu a avut aterizări perfecte, a izbutuit să urce pe podium. La prima săritură a primit nota 15. 158 iar la a doua a fost notat cu 14.616. Cu o medie de 14. 887, românul a cucerit argintul.

Astfel că aurul i-a revenit rusului Denis Ablyazin – 15.408, argintul lui Flavius Koczi iar bronsul armeanului Davtyan.

rezultate finala sarituri

>