Breaking news

Flacăra Olimpică sosește pe 3 februarie la București

Flacăra olimpică ce va arde pe toată perioada desfăşurării Festivalului Olimpic al Tineretului European, ediţia 2013, de la Braşov, va sosi la Bucureşti, direct de pe Stadionul Panathenaic din Atena, pe data de 3 februarie.

falcara olimpicaFlacăra Olimpică va fi adusă pe 3 februarie cu o aeronavă ce va ateriza pe Aeroportul Internaţional ”Henri Coandă”, duminică, la ora 13,10.

Din delegația care vor purta flacăra olimpică ce va trece prin Salonul Oficial al Aeroportului, fac parte preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Octavian Morariu, ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, şi primarul oraşului Braşov, George Scripcaru.

Flacăra va aprinde torţa olimpică a FOTE, care, timp de o săptămână, până pe 9 februarie, va fi expusă într-un loc special amenajat pe esplanada din faţa sediului COSR din București.

Pe data de 9 februarie, torţa va face un tur de o jumătate de zi pe străzile Capitalei, aproximativ 100 de oameni urmând a face parte din ştafeta care va parcurge un traseu ce măsoară 16 km. Dintre cei 100 de purtători ai torţei, 20 vor fi cetăţeni obişnuiţi.

Aprinderea torţei olimpice a FOTE va avea loc în cadrul unei ceremonii speciale, care va începe duminică, la ora 14,30. Şapte vestale din Ansamblul Vertige vor prezenta un moment artistic, ”prin dansul lor ritual urmând a-i purta pe cei prezenţi în Grecia Antică”.

La finalul evenimentului, la care vor fi prezente numeroase personalităţi, Octavian Morariu, Nicolae Bănicioiu şi George Scripcaru vor susţine o conferinţă de presa organizată în Sala Amfiteatru din cadrul Casei Olimpice.

Sabrerul Rareş Dumitrescu şi antrenorul lotului naţional masculin de sabie, Mihai Covaliu, medaliaţi cu argint la JO de vară de la Londra 2012, fac parte din ştafeta ce va purta torţa olimpică la Braşov, pe 17 februarie, înainte de ceremonia de deschidere a Festivalului Olimpic al Tineretului European, ediţia de iarnă 2013.

>