Fiul unei judecătoare din Turnu Măgurele înjunghiat de un țigan

Un tânăr de 21 de ani din Turnu Măgurele a fost înjunghiat vineri dimineață într-o benzinărie din localitate de către un bărbat de etnie romă.

tigan_tribunalMatei Cezar, fiul unei judecătoare din Turnu Măgurele se întorcea vineri dimineața de la discotecă împreună cu doi prieteni. În drum spre casă au intrat într-o benzinărie pentru a consuma ceva.

Între timp în benzinărie și-a făcut apariția și Sima Sandu de 47 de ani, un bărbat de etine romă care a început să se ia de chelneriță. Acesta era nemulțumit că femeia nu îl servise dintr-un pahar cu picior.

Pentru a aplana scandalul, Matei Cezar l-a chemat pe scandalagiu la el la masă să îl servească dintr-un pahar cu picior. Țiganul a venit la masa celor trei și a scos de la brâu o baionetă  lungă de aproximativ 30 cm, a pus-o pe masă și s-a apucat să bea din paharul cu picior.

După câteva minute a scos baioneta din teacă și a început să o îndrepte către Matei Cezar. Acesta a luat un scaun și l-a așezat între el și scandalagiu, după care i-a reproșat că el îl invită la masă, îi face cinste și le ce face, îl amenință cu baioneta? Bărbatul a replicat că face ce vrea și că dacă are chef îl și taie. Cei doi prieteni i-au sărit în ajutor, dar pentru că nu au reușit să îl oprească pe țigan au rupt-o la fugă.  Țiganul s-a năpustit asupra tânărlui și l-a tăiat producându-i mai multe plăgi.

Tânărul înjunghiat a fost transportat la Spitalul clinic de urgență chirurgie plastică, reparatorie și arsuri din București cu leziuni pe brațul și antebrațul stâng, pe umăr și pe piept. Agresorul este acuzat de tentativă de omor și a fost primit mandat de reținere de 24 de ore. În cursul zilei de azi a fost dus de procuror în fața unui judecător de la Tribunalul Alexandria cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Cu toate că tânărul a fost rănit grav, medicul legist din Alexandria i-a acordat un certificat medico-legal specificând că necesită îngrijiri medicale de doar 14 zile. Lucru care ar putea cântări greu în emiterea unui mandat de arestare pentru 29 de zile.

>