Breaking news

Fiscul a pus sechestrul pe Nokia

Nokia are datorii de 10 milioane dolari către stat, iar ANAF a pus sechestru pe halele companiei.

Fiscul din România a decis să pună sechestru pe activele Nokia de la Jucu, pentru datorii neplătite de 10 milioane de dolari.

Ca urmare a unui control, s-a constatat că societatea are obligaţii neplătite de natura taxelor vamale în valoare de 10 milioane de dolari„, a spus Sorin Blejnar, șeful fiscului.

Conform Codului de procedură fiscală, măsurile asiguratorii se instituie atunci când există pericolul înstrăinării bunurilor de către o societate datornică.

Grupul finlandez Nokia a decis, la sfârşitul lunii septembrie, să închidă fabrica de la Jucu (judeţul Cluj), în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor. Procedurile de închidere a fabricii sunt derulate până la finele anului, un număr total de 2.200 angajaţi pierzându-şi locurile de muncă.

Măsura a fost luată din cauza unor taxe vamale neplătite în sumă de aproximativ 10 milioane de dolari, descoperite în urma unui control la compania finlandeză.

Controlul la firma Nokia a fost început în 2009, și a fost finalizat zilele trecute. În urma verificărilor s-a constat că s-au încălcat dispozițiile legislației vamale. Sumă cu probleme este de aproximativ 10 milioane de dolari, iar sechestrul a fost pus pe halele de prod și pe clădirile de birouri.