Breaking news

Firmele de maxi-taxi din Militari, amendate cu peste 63.000 de lei pentru nereguli

loading...

Companiile de transport pasageri, din Autogara Militari, au fost luate, joi, la bani mărunți de către Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier. În urma controalelor, 33 de autovehicule au fost găsite cu nereguli și sancționate cu amenzi de peste 63,000 de lei.

maxi taxiInspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier a organizat în data de 24.07.2014, în intervalul orar 05:00 – 08:00, în zona Autogara Militari, B-dul Iuliu Maniu, în colaborare cu Jandarmeria Română o acţiune de control în trafic.

Acţiunea de control a avut că obiectiv verificarea respectării prevederilor legale în vigoare de către operatorii de transport ce desfăşoară activităţi de transport rutier public de persoane în trafic intern şi internaţional.

Au fost verificate în trafic 33 de autovehicule. În urmă verificărilor efectuate cu ocazia controlului s-au constatat următoarele abateri :

– nerespectarea de către conducătorul auto a obligaţiei de a elibera legitimaţii de călătorie persoanelor transportate;

– utilizarea unui autovehicul la transportul rutier de persoane cu ITP expirat;

– utilizarea unui autovehicul la transportul rutier de persoane fără a deţine copie conformă a licenţei de transport valabilă;

– nerespectarea obligaţiei de a deţine la bordul autovehiculului a documentelor necesare efectuării transportului în original;

– efectuarea transportului rutier cu vehicule rutiere care prezintă defecţiuni tehnice periculoase, stabilite potrivit legislaţiei în vigoare.

Urmare celor constatate au fost aplicate un număr de 12 sancţiuni contaventionale în valoare de 63.750 lei precum şi 3 măsuri administrative, dintre care 2 cu suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculelor şi 1 cu suspendare copie conformă a licenţei de transport.

loading...