Breaking news

Finala Eurovision Malmo 2013

Cea de-a 58-a finală Eurovision începe astă seară de la ora 22.00, ora României, în direct la TVR 1. România este reprezentată de Cezar cu piesa „It’s My Life“.

finala eurovision 2013 malmo26 de țări cântă astă seară în finala Eurovision, în speranța că după miezul nopții vor pleca acasă cu trofeul concursului.

După ce a trecut de hopul calificării în finală, Cezar este optimist, mai relaxat și încrezător că astă seară poate scrie istorie pentru România pe tărâm suedez.

”Bună seara dragilor !!! Vreau să vă spun că a fost o zi lungă încununată de o prestație excelentă pentru juriu!!! Așa că, Doamne ajută, mâine vom face istorie!!!”, a scris Cezar pe pagina sa de Facebook, vineri seară imediat după repetiția oficială cu public.

Dacă jurații din cele 39 de țări participante în acest an la Eurovision au votat deja, astă seară este rândul telespectatorilor europeni din țările concurente să își voteze favoriții.

Aliona Moon și Cezar Ouatu cântă astă seară pe scena Eurovision din Malmo Arena pentru a câștiga punctele europenilor. Cei doi artiști din cele două țări surori, au, culmea, un show asemănător. Ambii au o rochie cu trenă lungă de trei metri, și ambii sunt ridicați deasupra scenei pe o platformă.

Aliona va intra în concurs pe locul trei, iar Cezar pe poziția a 14-a, același loc ca și Mandinga în finala de la Baku.

Dan Manoliu, în calitate de regizor al show-ului nostru și de șef al delegației României, este de părere că repetiția din seara de vineri a avut un mare potențial de a-i aduce voturi artistului nostru, fiind, în opinia sa, „cea mai bună repetiție de până acum”. Aceasta a fost și părerea compozitorului Cristian Faur, care a confirmat că It’s My Life “s-a auzit impecabil aseară”.

Televotingul se va aduna cu notele juriului și astfel se vor stabili țările care primesc puncte, de la 1 la 12, fără notele 9 și 11.

Cezar a început să fie extrem de popular după ce s-a calificat în finală, în ciuda tuturor previziunilor.

“Este o nebunie. Cezar este un contratenor, prin urmare cântă la cel mai ridicat nivel al vocii pentru un bărbat, dând astfel naştere unei părţi feminine pe scenă. Este un show bizar, dar după ce a trecut de semifinală, a ajuns să fie deja foarte popular”, consideră expertul Eurovision Kris Boswell, care transmite pentru postul public de radio din Suedia.

Favorita caselor de pariuri din Europa, pare să fie reprezentanta Danemarcei, Emmelie de Forest cu piesa „Only Teardrops“.

Finala Eurovision 2013 va fi în direct de la Malmö Arena, de la ora 22.00. Comentariul va fi asigurat de Liana Stanciu, iar notele acordate de români vor fi anunțate de Sonia Argint Ionescu. România este cea de-a 11-a țară care va anunța punctajul, după încheierea votării.

Piesa “It’s My Life”, muzică şi versuri semnate de Cristian Faur, a atras atenţia publicului şi a ajuns în finală. Deşi casele de pariuri îl plasează aproape de coada unui clasament virtual la Eurovision 2013, Cezar Ouatu este susţinut de nume sonore precum soprana Angela Gheorghiu şi Nadia Comăneci.

În România, evenimentul va fi transmis în direct la TVR 1, TVR HD, TVR Internațional și online, pe www.tvrplus.ro.

Iată ordinea intrării în finala Eurovision 2013:
1. France – Amandine Bourgeois – „L’enfer Et Moi“
2. Lituania – Andrius Pojavis – „Something“
3. Moldova – Aliona Moon – „O Mie“
4. Finlanda – Krista Siegfrids – „Marry Me“
5. Spania – El Sueno de Morfeo – „Contigo Hasta El Final“
6. Belgia – Roberto Bellarosa – „Love Kills“
7. Estonia – Birgit – „Et Uus Saaks Alguse“
8. Belarus – Alyona Lanskaya – „Solayoh“
9. Malta – Gianluca – „Tomorrow“
10. Rusia – Dina Garipova – „What If“
11. Germania – Cascada – „Glorious“
12. Armenia – Dorians – „Lonely Planet“
13. Olanda – Anouk – „Birds“
14. România – Cezar – „It’s My Life“
15. Marea Britanie – Bonnie Tyler – „Believe In Me“
16. Suedia – Robin Stjernberg – „You“
17. Ungaria – ByeAlex – „Kedvesem (Zoohacker Remix) “
18. Danemarca – Emmelie de Forest – „Only Teardrops“
19. Islanda – Eythor Ingi – „Ég Á Líf“
20. Azerbaidjan – Farid Mammadov – „Hold Me“
21. Grecia – Koza Mostra feat. Agathon Iakovidis – „Alcohol Is Free“
22. Ucraina – Zlata Ognevich – „Gravity“
23. Italia – Marco Mengoni – „L’Essenziale“
24. Norvegia – Margaret Berger – „I Feed You My Love“
25. Georgia – Nodi Tatishvili & Sophie Gelovani – „Waterfall“
26. Irlanda – Ryan Dolan – „Only Love Survives“