Breaking news

Finala Europa League 2012

În această seară, echipele Atletico Madrid şi Atheltic Bilbao joacă în finala Europa League.    .

Pe Naţional Arena din Bucureşti se desfăşoară astă seara Finala Europa League 2012. Cele două echipe care se confruntă reprezintă Spania şi Ţara Bascilor: Atletico Madrid versus Atheltic Bilbao. Deşi Ţara Bascilor nu este un stat în sine, aceasta este o regiune autonomă din cadrul Spaniei.

Meciul de fotbal are loc în această seară pe Naţional Arena, în finala Europa League, fotbalul iberic fiind în atenţia întregului continent.

Din păcate, crainicul UEFA a început seara cu o gafă uriaşă: „Bună seara, Budapesta! Bine aţi venit la finala Europa League”, a anunţat acesta. Ulterior, crainicul şi-a cerut scuze şi a corectat eroarea.

Atletico Madrid e considerată favorită la casele de pariuri pentru câştigarea trofeului. Are câteva avantaje solide: a cucerit trofeul în urmă cu doi ani şi îl are în lot pe golgeterul de anul trecut al competiţiei, columbianul Falcao, cel care îşi poate apăra titlul obţinut anul trecut cu FC Porto. Tripleta ofensivă madrilenă e completată de un turc, cotat la 15 milioane de euro – Arda Turan şi de un uruguayan, Godin, cotat şi el la 12 milioane de euro. Pe banca tehnică stă o legendă a lui Atletico, fostul elev al lui Mircea Lucescu de la Pisa şi Inter Milano, argentinianul Diego Simeone.

De cealaltă parte e Athletic Bilbao. Clubul doar cu jucători basci, ce-l are la timonă pe Marcelo El Loco Nebunul Bielsa.