Breaking news

Filmul „Concertul”, regizat de Radu Mihăileanu a fost nominalizat la Globurile de Aur

Lungmetrajul ‘Concertul’ a regizorului francez de origine română Radu Mihăileanu a fost nominalizat la cea de-a 68 ediţie a premiului Golden Globe /Globul de Aur/ la categoria ‘Cel mai bun film de limbă străină’.

leconcertFilmul ‘Concertul” o fost nominalizat anul acesta şi la şase categorii ale Premiului César – „Cel mai bun film”, „Cel mai bun scenariu original”,”Cea mai bună coloană sonoră, „Cel mai bun sunet”, „Cel mai bun montaj” şi „Cel mai bun regizor”. În final, a primit două distincţii: pentru „Cel mai bun sunet” şi „Cea mai bună coloană sonoră’. 

Radu Mihăileanu a mai fost nominalizat la premiile César şi în anul 1999, pentru scenariul filmului „Trenul vieţii/Train de vie”, şi în 2006, pentru „Trăieşte/Va, Vis et Deviens”, cînd a şi cîştigat premiul pentru cel mai bun scenariu original. 

Filmul ‘Concertul’ – care îi are în distribuţie pe Alexei Guskov, Dmitry Nazarov, Melanie Laurent, Franois Berleand şi Vlad Ivanov, şi se bazează pe un scenariu scris tot de Radu Mihăileanu – spune povestea lui Andrei Filipov, dirijorul de prestigiu al celei mai mari orchestre din Rusia, Orchestra Bolşoi.