Breaking news

Filmul “Colectiv” a câştigat premiul pentru cel mai bun documentar european

loading...

Filmul “Colectiv”, regizat de Alexander Nanau a câştigat sâmbătă seară la Berlin, premiul pentru cel mai bun documentar în cadrul Galei Premiilor Academiei Europene de Film.

Propunerea României pentru Oscarurile din anul 2021, a câştigat “oscarul european” pentru cel mai bun documentar.

Documentarul redă tragedia de la Colectiv produsă în clubul bucureştean în octombrie 2015.

Încă un documentar românesc a concurat la această categorie „Acasă, My Home”, documentarul de debut al lui Radu Ciorniciuc.

Gala Academiei Europene de Film urma să aibă loc la Reykjavik, în Islanda, în spectaculoasa sală Harpa, însă în cele din urmă evenimentul s-a desfășurat online, transmis live din Berlin, din cauza pandemiei SARS-COV-2.

Filmul Colectiv este creditat de presa internațională cu șanse de a fi nomonalizat la categoria Cel mai bun lungmetraj internaţional dar şi pentru premiul de Cel mai bun film documentar.

Premiile Academiei Europene de Film se acordă din 1988. Este al doilea documentar filmat în România care câștigă premiul, după „Gigi, Monica și Bianca”, (1997), un film belgian despre un cuplu de 17 și 15 ani din România care așteaptă un copil.

Cel mai bun film european este „Another Round”, în regia danezului Thomas Vinterberg. Filmul a mai primit premiile pentru cea mai bună regie, cel mai bun actor – Mads Mikkelsen -şi cel mai bun scenariu, scris de Thomas Vinterberg şi Tobias Lindholm.

Actriţa germană Paula Beer a luat premiul pentru cea mai bună actriţă, pentru rolul din filmul „Undine”.

Documentarul „colectiv” a fost desemnat cel mai bun film al anului de publicația Rolling Stone și este propunerea României la secțiunea „Cel mai bun lungmetraj internațional” a premiilor Oscar în 2021.

Documentarul regizat de Alexander Nanau a câștigat pe 6 octombrie, premiul la Festivalul Internaţional de la Zurich.

loading...