Breaking news

Filme speciale de Crăciun la TVR 2

Canalul 2 al Televiziunii Române, a pregătit telespectatorilor filme sceciale difuzate în ajun, în prima și a doua zi de Crăciun.

tvr2Vineri, 24 dec. ora 00.40 si sâmbătă, 25 dec. ora 23.10 TVR 2 va difuza drama ”Cele zece porunci”  în regia lui Robert Dornhelm. Speriat de profeţia că un copil va deveni Prinţul Egiptului, faraonul îi ucide pe toţi nou-născuţii de parte masculină. Dar fiul unui sclav evreu, Moise, este salvat şi crescut în casa regală ca un prinţ adevărat. Aflând care este originea sa şi inspirat de un mesaj de la Dumnezeu, Moise începe lupta disperată e eliberării poporului său din robia Egiptului.

Filmul Căluţul lui Winky va fi difuzat pe TVR 2, Sâmbătă, 25 dec. ora 9.35. Winky, o micuţă chinezoaică, se mută în Olanda cu familia ei, care şi-a deschis un restaurant la periferia Amsterdamului. Fiindu-i greu să se adapteze într-o lume prea nouă pentru ea, Winky îşi alege drept prieten un ponei din vecini, roşcat, blând, dar cam bătrâior. Numai că acesta se îmbolnăveşte şi moare, iar Winky, disperată, îi cere Moşului Nicolae, despre care a aflat că îndeplineşte dorinţele copiilor cuminţi, un căluţ al ei şi numai al ei…

Sâmbătă, 25 dec. ora 15.10 pe TVR 2 se va difuza filmul Arthur şi Minimoys. America, în timpul marii recesiuni. Arthur, un puştiu smpatic, locuieşte cu bunica lui la fermă. Părinţii sunt în oraş în căutarea unei slujbe, iar bunicul pare să fi dispărut. Bunica îi povesteşte lui Arthur despre tribul Minimoys şi despre comoara ascunsă de bunic în grădină. Pentru că sunt ameninţaţi cu evacuarea în 48 ore, Arthur încearcă să găsească şi comoara şi pe bunicul…

Ultima prescură, film realizat de Tudor Chirilă şi a fost premiat în 2010 de UCIN pentru documentar de lung metraj, va fi difuzat sâmbătă 25 decembrie de la ora 18.00. Într-un cătun izolat, în munţii Pădurea Craiului, trăieşte o bătrână octogenară, Nana Veronica. Figură emblematică a zonei, respectată de toţi vecinii, ea era cea care pe vremuri făcea prescura pentru biserica satului fiind considerată de preoţi o femeie curată. De când a  îmbătrânit, a lăsat altora acest privilegiu, fiind însă, acum, dispusă să mai facă o singură dată, ULTIMA prescură, pentru ca meşteşugul ei să rămână în arhiva filmului ca un testament pentru generaţiile următoare.

În ziua de Crăciun, de la ora 20.00, TVR 2 vă bine dispune cu o comedie intitulată Petrecerea.  Hrundi V. Baksi este un actoraş indian care, din modestul lui post de figurant, este la un pas de a distruge filmările grandioase şi costisitoare ale unui film de epocă. Numai că, în loc să fie concediat, el este invitat din greşeală la o petrecere cu ştaif, unde doar greii Hollywoodului au acces. Naiv, împiedicat, dezastru umblător, eroul nostru provoacă un şir de încurcături absolut delicioase.

În a doua zi de Crăciun filmele continuă la TVR 2. De la ora 12.00 se va difuza drama Booky şi Misteriosul Moş Crăciun iar la ora 20,10 se va difuza comedia San Antonio cu actorii Frederic Lanvin, Gerard Depardieu. Seara filmelor la TVR 2 se încheie thriller-ul Numele trandafirului, difuzat la ora 22.30.