Breaking news

Filme premiate şi actori de Oscar, toată săptămâna, la TVR 1

În această săptămână, la TVR 1 vin filme premiate şi actori de Oscar! Comedie, dramă sau suspans – toate se regăsesc în producţiile pe care vi le oferă TVR 1 în serile ce urmează.

Săptămâna începe cu zâmbet: luni, 5 noiembrie, de la ora 22.10, TVR 1 difuzează comedia italiană Ai toată viaţa înainte, povestea unei tinere care are de ales între o profesie de suflet, dar care nu o ajută să-şi plătească dările, ori una fără satisfacţii sufleteşti, dar care îi asigură traiul.

Miercuri seară, la aceeaşi oră, Sean Connery şi Christian Slater încearcă să afle misterul unor dispariţii suspecte în Numele Trandafirului, un thriller premiat cu două premii BAFTA, în 1986 (pentru cel mai bun actor – Sean Connery – şi pentru machiaj) şi cu patru premii David di Donatello, în acelaşi an (pentru producţie, costume, imagine şi scenografie).

Pe 8 noiembrie, Mel Gibson este Hamlet. Ecranizarea piesei lui William Shakespeare începe, la TVR 1, de la ora 22.10. Tragedia prinţului Hamlet al Danemarcei, în transpunerea cinematografică de excepţie a lui Franco Zeffirelli, a fost de două ori nominalizată la Oscar în 1991 (pentru scenografie şi costume). De asemenea, filmul în care Gibson o are ca parteneră pe Glenn Close a fost nominalizat la premiile BAFTA, în 1992 (pentru cel mai bun actor în rol secundar, Alan Bates) şi a fost laureat, în 1991, cu premiul David di Donatello (pentru cel mai bun film străin).

Sâmbătă, de la 21.10 ne întâlnim din nou cu Glenn Close, în prima parte a dramei istorice Leul în iarnă, film care i-a adus actriţei un premiu Globul de Aur şi un premiu Screen Actor’s Guild. Producţiei în care Glenn Close îl are alături pe Patrick Stewart i-a fost decernat şi un Premiu Emmy, în 2004, pentru cele mai bune costume. Cea de-a doua parte a filmului o vom putea urmări duminică seară, la aceeaşi oră.

Tot sâmbătă seară, de la 22.40, filmul de aventuri Regina bandiţilor ne aduce în prim plan lupta cu discriminarea sexuală şi sistemul abuziv al castelor indiene.

Săptămâna se încheie cu o altă comedie la TVR 1: Bine aţi venit la Woodstock! este filmul difuzat duminică, de la 22.45, din care aflăm care a fost, de fapt, motorul ce a pus pe roate cea mai iubită manifestare artistică a secolului XX…

>