Breaking news

Film pentru copii pe tema homosexualității!

“Sărutul lunii”, un scurt-metraj animat pe tema homosexualității creează polemici în Franța. Ministrul Educației se opune difuzării acestuia în școlile primare, clasa politică deschide dezbateri aprinse.

fish...Filmul, ce  se voia a fi un mod ludic de a vorbi despre homosexualitate copiilor din clasele primare, a sfârșit prin a deveni o chestiune politică. “Sărutul lunii”, un scurt-metraj de 20 de minute, face scandal încă înainte de difuzare.

Desenul animat, prezentat sub forma unui basm, prezintă povestea de dragoste dintre Felix, un pește somn, și Leon, un pește-lună. Potrivit realizatorului, Sébastien Watel, este vorba doar de “a da o viziune mai puțin stereotipică relațiilor de dragoste” și de a “sensibiliza elevii împotriva homofobiei“.

Ideea i-a deranjat însă pe mulți și a devenit o polemică politică. Diverse asociații de protecție a copilului au reclamat filmul ca fiind o “intruziune în intimitatea copiilor”. Chestiunea a luat apoi o turnură politică în momentul în care președinta Partidului Creștin-Democrat, Christine Boutin , i-a scris Ministrului Educației Luc Chatel  pentru a-i cere interzicerea acestui film “în numele neutralității Educației națioanale”, iar acesta a acceptat. “Nu putem impune copiilor preocupări ale adulților. Să lăsăm copilului copilăria!”, mai adaugă ea.

Contra-atacurile nu au întârziat însă să apară. Mai mulți oameni politici, printre care consilierul regional al Ile-de-France, Jean-Luc Romero, consideră că lucrurile au mers prea departe pentru un simplu basm – “metoda cea mai adecvată și pudică pentru a explica copiilor că nu este anormal să manifești sentimente pentru o persoană de același sex”. Acesta  din urmă consideră că adevărata problemă de fapt este că “Pentru mulți membri ai guvernului homosexualitatea rămâne o problemă“.

>