Breaking news

Fiica lui Osama bin Laden confirmă: a fost capturat în viaţă şi împuşcat în faţa familiei

Una dintre fiicele lui Osama bin Laden a confirmat ca tatal sau a fost capturat in viata si impuscat de fortele speciale in primele minute ale operatiunii secrete derulate in oraselul Abbottabad din Pakistan, au declarat oficiali de rang inalt din serviciile pakistaneze de informatii, citati de Al Arabiya.

.Oficiali din serviciile secrete pakistaneze afirma ca printre cei sase copii luati in custodie din complex se afla si o fiica a lui bin Laden, in varsta de 12 ani. Ea le-ar fi declarat anchetatorilor ca trupele americane l-au capturat in viata pe bin Laden si l-au ucis in fata membrilor familiei, scrie Al Arabiya, citata de HotNews.

In casa nu s-au gasit arme sau explozibili. Persoanele arestate de pakistanezi spun ca nici Osama si nici celelalte persoane din cladire nu erau inarmate in momentul in care comandoul american a deschis focul. Armata pakistaneza a sigilat cele doua intrari ale complexului.

Serviciile de informatii ale Pakistanului au recuperat patru cadavre ciuruite de gloante din resedinta liderului terorist si au arestat doua femei, luand in custodie si sase copii, cu varste cuprinse intre 2 si 12 ani, dupa ce fortele americane au zburat spre Afghanistan.

2233Sursa pakistaneza citata a precizat ca in casa se aflau copiii lui bin Laden si o sotie a acestuia, alaturi de o alta femeie yemenita. El a adaugat ca femeia ar putea fi doctorul familiei, in conditiile in care era cunoscut faptul ca teroristul suferea de o deficienta renala.

Defectiunea unui elicopter i-a impiedicat pe americani sa ia mai multi prizonieri. Sursele din serviciile secrete speculeaza ca fortele americane nu au putut aresta acesti membri ai familiei deoarece nu aveau suficient spatiu in elicoptere, dupa ce unul dintre aparate s-a defectat in timpul operatiunii.

Fortele speciale americane au luat doar doua cadavre cu ei: cel atribuit lui bin Laden si un altul care se crede ca este al fiului sau. In momentul in care agentii secreti pakistanezi si soldatii au ajuns la locul atacului, elicopterele americane zburau deasupra muntilor din regiunea tribala, spre Afghanistan.