Breaking news

Fii martor la gestul creaţiei – Jurnal de introspecţie

Vino, începând cu 17 noiembrie şi lasă-ţi amprenta în “Jurnalul de introspecţie” a celor trei artiste Mirela Trăistaru, Dorotheia Fleiss şi Raluca Ghideanu, gazdele galeriiei de artă European Art Gallery.

ReConstructing 2014Te-ai gândit vreodată ce ascunde “în side-ul” unei expoziţii? Ce se întâmplă cu artiştii, cum se transformă emoţiile lor şi cum evoluează obiectele de artă? Te-ai gândit vreodată cum se poate transformă o camera goală în gazdă unui vernisaj?

Timp de 10 zile (17 – 27 noiembrie 2014, între 10.00 şi 18.00), ai posibilitatea să participi activ la procesul artistic, să trăieşti experienţă creaţiei alături de cele trei artiste, renumite pentru ineditul operelor sale.

“Fiecare bucată de ţipat, de extaz, de chin, de regăsire, de motivaţie, de compasiune, de revoltă, de artificii naşte un gest. Fii martor la gestul creaţiei!”

“Jurnal de introspecţie” va fi o experienţă unică pentru ţine pentru că, pe de o parte poţi urmări întreg procesul creator al unei opere – cum se naşte, cum creşte şi cum se destramă- pe de altă parte, pentru că de dată asta opera artistică ţi se aşază în faţă precum o oglindă.

Astfel, după procesul de creaţie, te aşteptăm pe 27 la vernisajul organizat tot în cadrul European Art Gallery, începând cu ora 19.00 – invitaţie la introspecţie.

Cele trei artiste îţi vor fi alături în timpul procesului de creaţie, în ziua vernisajului, dar şi încă două săptămâni după încheierea vernisajului (până pe 15 decembrie), când expoziţia poate fi vizionată.

Mai mult, timp de două săptămâni după vernisaj puteţi să cumpăraţi bucăţi din opera – sufletul artistelor, la alegere.

Va invităm, de fapt, să vorbim despre moştenire, să vorbim despre respect şi datorie, despre crez şi sămânţa, despre fiecare dintre noi, proiectat în ARTĂ.
Pe 27 noiembrie, practic se deschid uşile celui mai atipic vernisaj al anului – o expoziţie în care vezi ceea ce gândeşti şi ceea ce simţi pentru a (te) înţelege.
Mirela Trăistaru: Va invităm să ne fiţi alături în crearea unei opere – jurnal. Altfel spus, să exploraţi lumea interioară prin pictură, să urmăriţi o opera în întreg procesul sau creator: cum se naşte, cum creşte şi cum se destramă, se rupe în mii de bucăţi pentru a aduce bucurie.

Dorothea Fleiss: Veniţi între 17 şi 27 noiembrie la European Art Gallery că să vedeţi cum fiecare artist transpune starea să fizică şi starea de spirit în opera de artă. Mai mult, veţi observă cum prezenţa dumneavoastră va emană în vernisajul de pe 27 noiembrie. Într-o privire generală, se poate afirmă că opera/jurnalul unui artist oferă date, dezvăluie reflecţii/gânduri, imortalizează clipe ale subconştientului şi starea de moment ale artistului.

Raluca Ghideanu: O camera albă, o schelă, câteva culori, materiale la întâmplare… Aşa va începe totul. Apoi, ne puteţi fi alături în căutarea jumătăţii, căutarea de sine.

La sfârşitul vernisajului, fiecare iubitor de frumos poate pleca acasă cu o opera de artă, bucată de suflet, pe care şi-o alege din întreagă creaţie.

Pânză va fi decupată de pe perete şi va fi pusă pe şasiu în faţă celui care îşi doreşte o bucată din sufletul artei… poate fi cadou sau autocadou.

>