Breaking news

Fiecare haină cu papucii ei: cum asortezi corect îmbrăcămintea cu încălțămintea?

Uneori nu este ușor să obții o ținută reușită din cap până în picioare. În ziua de astăzi, când libertatea combinațiilor este mult mai mare, poți greși ușor deoarece poți avea impresia că orice merge la orice. Și nu este chiar așa.

Set with fashionable women’s clothing jeans and sweater, shoes and accessories . Top view, flat lay.

Într-adevăr, femeile au la dispoziție mult mai multe opțiuni de vestimentație decât bărbații, dar și ei se confruntă în mod constant cu noile tendințe, în care parcă regulile sunt rescrise sezon după sezon. Cu toate acestea, în cazul femeilor câteodată poate fi deosebit de dificil atunci când încearcă să găsească încălțămintea potrivită pentru o anumită rochie. Mai ales când alegerile sunt limitate din punct de vedere financiar sau din cauza opțiunilor din magazin. Dacă și tu te regăsești în această situație, poate te ajută recomandările de mai jos.

6 recomandări pentru alegerea corectă a încălțămintei indiferent de ocazie

  •         Alege perechea de încălțăminte cu o nuanță mai închisă decât outfitul. Aceeași nuanță poate face ținuta să pară mult prea simplistă sau, uneori, poate fi prea multă culoare. Această regulă nu se respectă în cazul non culorilor: o ținută albă sau neagră poate fi asortată cu pantofi albi sau negri. Mai ales dacă ținuta este una clasică, pentru că, în general, non culorile alb și negru sunt cele mai des întâlnite la încălțămintea pentru ținutele clasice. Și cum fiecare femeie trebuie să aibă piese vestimentare clasice în garderobă, o pereche de pantofi potriviți nu au voie să lipsească nici ei.
  •         Asortează încălțămintea cu accesoriile. Numai în felul acesta contrastul de culori dintre haine și pantofi va arăta foarte bine. Altfel riști să fie prea multe culori în ținută care să nu se potrivească.
  •         Nu te feri să asortezi nuanțele de maro cu o pereche de ghete, cizme sau pantofi roșii. Combinația este foarte reușită și vei atrage toate privirile.
  •         Pe lângă pantofi negri la ținute all black, poți asorta o pereche de încălțăminte colorată. Atunci când porți piese de vestimentație într-o singură culoare, dacă completezi look-ul cu un accesoriu colorat sau cu încălțăminte colorată vei da un aer fresh acelei ținute. Mai ales dacă combini pantofi sport colorați cu rochii casual-elegant. O pereche de încălțări din piele de pe EpieleNaturală.ro pot fi chiar o alegere foarte bună. Un aer elegant, excentric, provocator pentru o ținută depinde de culori, material și stil.
  •         Hainele multicolore cer încălțăminte neagră, dacă acele culori sunt închise, sau albă dacă acele haine sunt în culori deschise.
  •         Piesele simple arată fabulos cu încălțăminte cu diferite pattern-uri (gen piele de șarpe). În același timp, piesele încărcate cer obligatoriu încălțăminte simplă.

În concluzie, a asorta perfect o ținută cu pantofii este o abilitate. Aceasta poate fi învățată în timp, fără probleme. Nu este ceva cu care ar trebui să ne naștem sau dacă nu o avem nu o putem stăpâni niciodată. Există doar câțiva factori care trebuie luați în considerare, precum cei de mai sus, atunci când treci prin acest proces. Însă, până la urmă, a crea ținute fashion în care să te simți bine este o artă. Și, fiind unici ca persoane, ține de fiecare să experimenteze, să se joace cu nuanțe, texturi, culori și croiuri până își descoperă stilul personal.    

Sursa foto: freepik.com

>