Breaking news

Festivalul Internațional de Carte Transilvania are loc în Piața Unirii din Cluj-Napoca

Cea de-a VI-a ediție a Festivalului Internațional de Carte Transilvania (FICT) are loc în perioada 2-7 octombrie 2018, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, și este dedicată în totalitate Centenarului Marii Uniri.

Misiunea Festivalului Internațional de Carte Transilvania este aceea de a reuni toate laturile artei într-un proiect unic european, contribuind direct la stimularea interesului pentru cultură și lectură. În anul Centenarului ne propunem să celebrăm cultura scrisă prin două evenimente de excepție:

  1. Re-unim România prin cultură: scriitori români din exil și diasporă care-și dau întâlnire la Cluj.
  2. Marea Lectură: 10.000 de copii și tineri care citesc în același timp și în același loc – mesaj cultural european ce are ca scop tentativa de intrare în Cartea Recordurilor. Evenimentul va avea loc în data de 6 octombrie 2018 în Piața Unirii din Cluj-Napoca. Adresăm, pe această cale, o invitație tuturor iubitorilor de carte să se alăture demersului nostru.

Ca în fiecare an, cele mai importante edituri din România întâmpină vizitatorii FICT cu noutăți editoriale și lansări de carte în premieră.

>