Breaking news

Festivalul de Flamenco, la miezul nopţii, la TVR 2

TVR 2 difuzează săptămâna aceasta, de luni până vineri, la miezul nopţii, concerte din cadrul Festivalului de Flamenco desfăşurat anul acesta la Bucureşti. Telespectatorii vor putea urmări spectacolele susţinute de Jorge Federico Osorio, Pablo Sáint Villegas, Jorge Pardo şi Isaac Turienzo.

Seria programelor dedicate Festivalului de Flamenco 2012 debutează luni, 10 decembrie, cu recitalul de pian al muzicianului Jorge Federico Osorio, renumit pentru tehnica sa remarcabilă, dar şi pentru evoluţiile sale alături de câteva dintre cele mai mari orchestre ale lumii. Din programul acestui recital fac parte lucrări de Padre Antonio Soler şi de Isaac Albéniz.

Ziua de marţi, 11 decembrie, îl readuce în faţa telespectatorilor pe pianistul Jorge F. Osorio, de data aceasta cu patru piese spaniole de Manuel de Falla („Aragonesa”, „Cubana”, „Montanesa” (Paysage), „Andaluza”).

Miercuri, 12 decembrie şi joi, 13 decembrie, TVR 2 va difuza recitalul de chitară al lui Pablo Sáinz Villegas, un muzician de renume care a câştigat zeci de premii internaţionale pentru chitară. Programul de vineri, 14 decembrie, de la miezul nopţii, include concertul de flamenco-jazz „Între două lumi”, susţinut de saxofonistul Jorge Pardo şi de pianistul Isaac Turienzo.

Spectacolele din cadrul Festivalului de Flamenco difuzate de TVR 2 vor putea fi urmărite simultan şi pe portalul video al Televiziunii Române – www.tvrplus.ro.

Festivalul de Flamenco, ajuns la ediţia cu numărul III, este organizat la Bucureşti de Institutul Cervantes din Bucureşti, împreună cu Ambasada Spaniei în România.

>