Breaking news

Ferestrele: cum să le dai personalitate atât în interior, cât și în exterior

profile polistiren decorativ exterior

Ferestrele sunt elemente atât de importante pentru orice locuință, dar de cele mai multe ori sunt tratate cu superficialitate. Rolul ferestrelor nu este doar unul practic (de a bloca pierderile de căldură sau de a lăsa lumina naturală să pătrundă la interior), ci și unul estetic. În unele case, ferestrele devin un punct de interes datorită aspectului cu adevărat spectaculos – ferestrele tip arcadă reprezintă cel mai bun exemplu în acest sens. Ce faci însă dacă nu ai norocul să locuiești într-o casă elegantă, cu tavan înalt și ferestre de vis? Îți creezi tu propriile punct de interes în jurul ferestrelor!

Cum scoți în evidență ferestrele la exterior?

Fațada unei case este primul element care iese în evidență la prima vedere, așa că, ar fi bine să te asiguri că lași o impresie bună vecinilor sau musafirilor tăi. Dacă alegi o tencuială decorativă în nuanțe deschise pentru fațada casei tale, poți scoate în evidență ferestrele prin ancadramente polistiren vopsite într-o nuanță mai închisă. Tot în zona ferestrelor poți monta diverse profile polistiren decorativ exterior care vor aduce un plus de personalitate acestor zone. Aceste produse din polistiren reprezintă cea mai rapidă și cea mai accesibilă modalitate de a evidenția ferestrele la exterior – se montează ușor și pot fi personalizate după bunul plac.

Cum scoți în evidență ferestrele la interior?

În mod ironic, cel mai bun mod în care poți scoate ferestrele în evidență în interiorul casei este să le ascunzi după o perdea fină de mătase. Proprietarii locuințelor moderne renunță de cele mai multe ori la perdele și draperii – unii din motive estetice (consideră că nu se potrivesc stilului de amenajare abordat), alții din motive practice (perdelele necesită o întreținere minimă pentru a evita acumularea de praf). Dacă nu există perdele și nici ferestrele nu au vreun design deosebit, ele vor fi trecute destul de rapid cu vederea. Încearcă însă să pui o perdea din mătasă fină la fereastră și vei vedea că se va schimba total aspectul acestui spațiu. Perdelele aduc un plus de rafinament și de eleganță, fiind într-adevăr mult mai potrivite locuințelor clasice, boeme.

O altă idee de a scoate ferestrele în evidență la interior este să așezi pe pervaz multe flori sau rame cu fotografii dragi. În funcție de poziționarea ferestrelor și de utilitatea camerei, poți oferi ferestrelor și un rol practic. Spre exemplu, dacă ai amplasat canapeaua lângă fereastră pentru a te bucura de mai multă lumină naturală atunci când citești, poți folosi pervazul ca un spațiu pentru cărțile începute, pentru semnele de carte sau chiar o lumânare parfumată.

Suntem siguri că nu te-ai gândit până acum ce poți face pentru a-ți scoate cât mai bine în evidență ferestrele. Majoritatea dintre noi suntem preocupați de alte aspecte ale locuinței, cum ar fi pereți, finisaje sau obiecte de mobilier și uităm că ferestrele au și un rol estetic și pot aduce un plus de eleganță oricărui spațiu dacă sunt tratate cu atenție. Tu ai făcut ceva deosebit pentru a scoate în evidență ferestrele locuinței tale?