Breaking news

Femeia din Techirgiol împușcată de soț, a decedat

Femeia din Techirghiol împuşcată miercuri seară, în cap de către soţul său, fost angajat al MAI, a decedat sâmbătă la Spitalul Județean Constanța.

Pe 28 martie, Anton Gheorghe Stroe, de 64 de ani, fost angajat al Ministerului de Interne și-a împușcat soția în cap. Femeia  a fost dusă la spital și operată de două ori, însă sâmbătă a decedat la Spitalul Județean Constanța.

Potrivit procurorilor, miercuri seară, în jurul orei 23.40, Stroe a împuşcat-o pe soţia sa, executând două focuri de armă de la mică distanţă cu un pistol cu glonţ TT, de calibru 7,62×25 mm, deţinut legal. Unul dintre proiectile a lovit-o pe femeie în zona feţei, provocându-i o plagă împuşcată transfixiantă, glonţul ieşind prin zona cefei.

Bărbatul le-a declarat anchetatorilor că și-a împușcat din greșeală soția, crezând că este un hoț ce a pătruns în casa lui.

În momentul în care şi-a împuşcat soţia, Stroe se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, testele făcute ulterior de poliţişti indicând o alcoolemie de 0,43 la mie.

Anton Stroe a menţionat, în timpul audierilor, că în anul 2009 ar fi încheiat un contract de credit pe numele soţiei sale, luând împrumut 35.000 de euro. Cu această ocazie, femeia a încheiat şi o poliţă de asigurare de viaţă.

Anton Gheorghe Stroe, de 64 de ani, de profesie medic veterinar, cu gradul de locotenent colonel, el a fost angajat al Poliţiei de Frontieră Constanţa şi, ulterior, până la data pensionării, a lucrat la Centrul Medical Constanţa.

Magistraţii Tribunalului Constanţa au emis pe numele lui Anton Stroe un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, pentru tentativă la omor calificat.