Breaking news

Felelősségteljes szerencsejáték az online kaszinókban

A szerencsejáték-függőség és a bűnözés közötti közvetlen összefüggés miatt az országok világszerte erőfeszítéseket tesznek a probléma megoldására.

Ilyenek például a magyar Nemzeti Orvostudományi Kutatási Központ szerencsejáték-problémáira reagáló és az azok csökkentését célzó tanulmányok. A kezdeményezés célja, hogy összehasonlítsa a szerencsejátékokkal kapcsolatos nemzetközi eljárásokat és a szerencsejáték-problémákkal kapcsolatos jelenlegi magyar irányelvek kialakításának és átdolgozásának hatékonyságát.

7 tipp, hogyan játsszon online kaszinókban anélkül, hogy függővé válna

Íme egy 7 tippet tartalmazó lista, amely segítségével a szerencsejátékosok anélkül játszhatnak online kaszinókban, hogy függővé válnának.

1.   Csak neves online kaszinókkal kezdjen

Magyarországon a lakosság 1,3%-a tapasztal vagy tapasztalt már komoly szerencsejáték-problémákat. A szerencsejáték-függőség elkerülésének legjobb módja, ha egy megbízható online kaszinó platformot keres, minimális és maximális tétlimittel, amilyen például az casino online. Itt segítenek a játékosoknak elkerülni a túlköltekezést, ami a szerencsejáték-problémák elsődleges okozója.

2.   Ragaszkodjon a költségvetéséhez

A játékosoknak tudniuk kell, hogyan kell helyesen pénzt költeni egy kaszinóban, és hogy hogyan tudják kontrollálni magukat. Íme néhány tipp, amelyet az online kaszinók felhasználói követhetnek szerencsejáték-költségvetésük kezeléséhez:

  • Kövesse a felállított limiteit – Ha túllépi ezeket, az túlköltekezéshez és kényszeres szerencsejátékhoz vezethet, s akár odáig is eljuthat, hogy kölcsönkérjen, hogy tovább tudjon játszani.
  • Kerülje el a magas kockázatú helyzeteket – Ne fogadjon egyszerre nagy mennyiségű pénzzel. A kis fogadások hosszú órákon át szórakoztatják Önt, nem fog görcsösen belepörögni a játékba, és nem lesz Önön a nyomás, hogy még többet fogadjon.

3.   Logikus gondolkodás fejlesztése

Egy, a felelős szerencsejátékról szóló tanulmány azt sugallja, hogy a nyerési limitek felállítása ugyancsak ígéretes eredményeket hozhat magával. A nyerő szerencsejátékosok mentalitása segíti őket abban, hogy továbbra is nyerjenek. Azonban azok, akik a csúcsnyereményeket kergetik, a végén gyakrabban veszítik el az összes pénzüket, mert megrészegítik őket a játék közben bezsebelt kisebb nyeremények. Éppen ezért a logikus gondolkodás fejlesztése kritikus fontosságú a szerencsejátékok során.

A szokásosan ajánlott nyerési limit körülbelül 25%, ezért a legjobb az, hogy amint elérte ezt a limitet, feláll az asztaltól. Ehhez kövesse nyomon a nyereményeit, vezesse őket papírra vetve. Ha már elérte a kezdeti tétje +25%-át, ideje kétszer is meggondolnia, hogy tovább játsszon-e aznap.

4.   Állítson be időkorlátot

Adjon meg egy konkrét időt, amelyet szerencsejátékkal szeretne tölteni, hogy ne ragadjon bele, és hogy ne feledkezzen bele az időbe. Jó gyakorlat az elektronikus riasztások beállítása asztali számítógépén vagy telefonján, hogy emlékeztesse magát arra, hogy más dolgai is vannak.

5.   Szünetek beütemezése

A logikátlan döntések a játékhoz való érzelmi kötődésből fakadnak, például a vesztes sorozat miatti levertségből. Előfordulhat, hogy a végén a tervezettnél jóval többet játszik majd az erősödő vágya miatt, hogy visszaszerezze pénzét – ám ehelyett tovább veszít.

Próbálja ki a Pomodoro technikát online szerencsejáték közben. A játékosok 25 percig játszhatnak, miközben beállítják az ébresztőt 3-5 perces szünetekre. Ismételje ezt 3 cikluson keresztül. Ezután hagyja abba a játékot egy napra.

6.   Szélesítse látókörét, és fedezzen fel más hobbit is

A szerencsejáték a kikapcsolódás egy formája, nem pedig a varázslatos aranytojást tojó lúd. Nem szabad, hogy ez legyen a prioritása. Számos történet létezik olyan szerencsejátékosokról, akiknek az élete örökre megváltozott azáltal, hogy túlságosan a szerencsejátékra koncentráltak, a főnyeremény megnyerésének reményében.

Fedezzen fel más hobbit is az online kaszinóban való játékon kívül. Kipróbálhat olyan sportokat, amelyek testileg és szellemileg is támogatják. Próbálja ki a művészeteket, a főzést vagy bármit, ami felkelti az érdeklődését, hogy ne akadjon el az élete, és hogy elkerülje, hogy végül minden idejét szerencsejátékkal töltené.

7.   Kövesse nyomon munkameneteit

Nyisson egy Excel táblát, vagy szerezzen be egy notebookot, amellyel nyomon követheti a szerencsejátékra fordított időt és pénzt. A játékosok sokkal átláthatóbban követhetik nyomon, hogy túllépték-e az időkorlátot vagy a költségvetésüket, ha vizuálisan is előttük vannak a számok. A vizuális ábrázolás jól illusztrálja és mutatja, hogy a függővé válás szélén áll-e. Ha tudja, hol áll, az segít meghozni a helyes döntést arról, hogy folytassa-e a játékot.

Konklúzió

Az online kaszinók kényelmesek és szórakoztatóak. Ne feledje azonban, hogy ez csak egy szabadidős tevékenység, és nem helyettesítheti elsődleges bevételi forrásait. Legyen felelős a szerencsejátékban, és nem lesz gondja.

 

>