Breaking news

Federațiile Sportive din România vor primi sedii gratuite

Vești bune de la Guvern pentru Federațiile Sportive. Vor primi sedii gratuite, iar baza sportivă de la Arcul de Triumf este programată să intre în renovare.

atletismÎn urma ședinței de Guvern din data de 26.08.2015 a fost adoptat proeictul de Hotărâre de Guvern prin care se dau în folosință cu titlu gratuit o serie de imobile proprietate a statului, aflate în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului,  către 28 de Federații Sportive Naționale.

De asemenea, a fost aprobată propunerea MTS cu privire la revocarea dreptului de folosință gratuită al Federației Române de Rugby asupra bazei sportive de la Arcul de Triumf pentru a putea fi inclusă în lista bazelor sportive ce vor fi reabilitate, renovate și dezvoltate.

”Propunerile de acte normative făcute de Ministerul Tinretului și Sportului, la ședința de Guvern din această săptămână, vizează întărirea pilonilor doi și trei din Strategia de Dezvoltare a Sportului în România și anume dezvoltarea sportului de performanță și a Infrastructurii Sportive. Prin darea în folosință cu titlu gratuit a sediilor unor federații pentru 10 ani urmărim să punem încă o cărămidă la construcția unor federații sportive mai abilitate, mai puternice și mai autonome din punct de vedere financiar. Bineînțeles, mai este mult de muncă până când vom avea în România Federații Sportive care să depindă într-o foarte mică măsură de subvențiile de stat, însă schimbările mari încep cu pași mici și nu mai e timp de așteptat ! Mă bucur, de asemenea, că am reușit alături de colegii din Guvern să aprobăm H.G.-ul referitor la baza sportivă de Rugby de la Arcul de Triumf pentru a putea demara procesul de reabilitare și dezvoltare a obiectivelor de infrastructură sportivă.” a declarat Gabriela SZABO, Ministru al Tineretului și Sportului.

Ministerul Tineretului și Sportului găzduiește sediile a 28 de Federații Sportive Naționale în sediul din Vasile Conta nr. 16 și alte sedii din București. În urma ședinței de Guvern din 26 August a.c. folosința acestor spații este dată Federațiilor cu titlu gratuit pe o perioadă determinată de 10 ani. Darea în folosință a sediilor cu titlu gratuit se face în baza a articolului 35 din Legea 69 / 2000.

Baza sportivă de la Arcul de Triumf, gestionată de Federația Română de Rugby, face parte din lista bazelor naționale sportive de importanță strategică și va intra din această toamnă în proces de renovare și dezvoltare. Bugetul alocat acestui proiect este de aprox. 20 de milioane de euro.