Breaking news

Federaţia Română de Box exclusă din forul mondial

Asociaţia Internaţională de Box Amator (AIBA), a decis excluderea Federaţiei Române de Box(FRB), începând de marţi, ca urmare a diferendului pe care îl are cu actualul preşedinte Rudel Obreja.

FRB - CONFERINTAÎn urma acestei decizii, boxerii români nu vor mai putea participa la nicio competiţie de box internaţională la nvivel de amatori şi nici la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012.

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) a anunţat marţi că opreşte orice finanţare a vreunui proiect al FRB.

În urma scrisorii primite din partea Federaţiei Internaţionale de Box Amator (AIBA), Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) anunţă că Federaţia Română de Box (FRB) a fost exclusă în calitate de membru AIBA, începand cu data de azi, 06 septembrie 2011. Acest lucru se datorează, conform scrisorii, faptului ca Federaţia Română de Box nu a ţinut cont de decizia Comitetului Executiv al AIBA, care a impus alegeri pentru preşedinţia FRB înainte de 31 august a.c., sub directa supraveghere a unui observator AIBA. Astfel, Federaţia Română de Box a pierdut toate drepturile de membru AIBA, începând cu 06.09.2011, iar această decizie va fi ratificată la Congresul Extraordinar AIBA 2011, care se va desfăşura pe 24 septembrie. Dat fiind că sportivii romani nu vor mai putea reprezenta România în nicio competiţie internaţională, COSR anunţă că opreşte orice finanţare pentru orice proiect al Federaţiei Române de Box„, se arată într-un comunicat al COSR, remis, marţi, agenţiei Mediafax.

În replică, la decizia AIBA, şeful FRB, Rudel Obreja, a declarat, marţi pentru Mediafax, că nu a primit niciun act oficial din partea federaţiei internaţionale referitor la dezafilierea forului pe care îl conduce, precizând că, în cazul în care va fi confirmată, va ataca decizia AIBA la TAS.