Breaking news

FC Vaslui a învins Sporting și este la un pas de primăvara europeană

Victorie fantastică a vasluienilor în Grupele Europa League în fața celor de la Sporting Lisabona. FC Vaslui a învins pe teren propriu pe lusitanii de la Sporting cu scorul de 1-0.

Unicul gol al meciului a fost marcat de Denis Zmeu, în minutul 30 al partidei. Grație acestei victorii importante, FC Vaslui rămâne în cursa de calificare.

După un început mai timid, FC Vaslui a pus stăpânire pe jocul cu Sporting, liderul grupei, şi a încercat să dea lovitura în faţa unei echipe slăbite de menajarea unor titulari.

Prima ocazie a partidei a fost semnată de Schaars (21), al cărui şut a fost prins de Cerniauskas. Adailton a replicat imediat (22), dar lovitura sa de cap a trimis balonul peste transversală.

Cerniauskas a fost la post la şutul lui Fernandez (34), după ce presiunea oaspeţilor a început să fie mai evidentă la poarta apărată de tânărul lituanian.

Bojinov a avut şi el o situaţie notabilă (44), dar FC Vaslui a fost aproape de golul doi în prelungirile primei părţi, prin Yero Bello, dar nigerianul nu a ajuns la centrarea lui Adailton.

Vasluienii au început bine şi după pauză, când Adailton (46) a trimis alături, iar Yero Bello a avut o situaţie excelentă (48), dar apoi Adailton a fost blocat şi nu a putut relua în plasă mingea respinsă de portar la şutul nigerianului.

Meciul s-a scurs în favoarea vasluienilor care au câștigat trei puncte importante ce le dă speranțe că se vor califica în primăvara Europa League.

GRUPA D
1. Sporting  – 9 puncte
2. FC Vaslui –  5 puncte
3. Lazio   – 5 puncte
4. Zurich   – 2 puncte