Breaking news

FC Rapid este la un pas de a juca în Liga a III-a după ce clubul va intra în insolvență

Unul dintre cele mai mari cluburui de fotbal din București, FC Rapid va intra în insolvență. Drept urmare, gruparea giuleșteană să joace din sezonul viitor în Liga a III-a.

Tribunalul Bucureşti a înregistrat, luni, dosarul privind procedura de insolvenţă a SC Fotbal Club Rapid SA, instanţa stabilind ca prim termen de judecată data de 7 decembrie.

Pentru că a cerut insolvența ca să scape de datorii, Dumitru Dragomir, şeful LPF, a anunţat că Rapid nu va primi licenţa pentru sezonul 2012-2013 al Ligii I. Drept urmare, în noul sezon vor juca în Liga a III-a, întrucât a fost reintrodus sistemul de licențiere și în Liga a II-a.

Dacă au depus cerere pentru insolvență, nu vor lua licența pentru sezonul următor. Nu se poate așa ceva pentru că apoi toată lumea ar cere insolvența ca să scape de datorii și apoi se fac societăți noi”, a declarat Dumitru Dragomir.

După depunerea cererii de insolvenţă,fotbaliştii de la Rapid au intrat în grevă. Iar 10 dintre ei (Herea, Teixeira, Grigore, Duarte, Glauber, Goga, Ilijoski, Ioniţă, Oros și Pecanha). au depus memorii pentru a pleca liberi de contract.

Intrarea în insolvență a FC Rapid survine ca urmare a datoriilor foarte mari ale clubului atât către proprii jucători cât și către alte firme.

Tot din cauza datoriilor, UEFA a blocat premiile pe care trebuie să le acorde clubului giuleştean, în urma participării în Liga Europa.

>