Breaking news

FC Rapid, CSU Craiova, CSMS Iași și ASA Târgu Mureș au promovat în Liga I

Rapid București, CS Universitatea Craiova, CSMS Iași și ASA Târgu Mureș sunt cele patru echipe de fotbal care au promovat în Liga I, sezonul 2014-2015.

cluburi fotbal - liga I - promovareCu o etapă înainte de finalul campionatului în Liga a II-a, s-au aflat cele patru echipe care au promovat în eșalonul superior.  Din Seria 1 a celei de-a doua divizii și-au asigurat calificarea CSMS Iași și Rapid, în timp ce din Seria a 2-a au promovat ASA Târgu Mureș și CS Universitatea Craiova.

CS Universitatea Craiova, înființată în 2013, va evolua pentru prima dată în Liga I. Astfel că oltenii au din nou echipă în primul eșalon. CS U Craiova este pe locul 2 al clasamentului, în seria a II-a, cu 34 de puncte, tot atâtea câte are și ASA, cu o rundă înainte de final.

Rapid București, înființat în anul 1923 se află la al 66-lea sezon în Liga 1. Însă promovarea în Liga I nu este sigură întrucât giuleștenii nu dețin licență pentru prima ligă, urmând să se adreseze în săptămâna următoare la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (Elveția). Până pe 30 iunie, Rapid trebuie să primească un răspuns de la TAS, iar șefii „vișiniilor” sunt optimiști că va fi unul pozitiv.

Cu o etapă înainte de finalul sezonului, rapidiștii au 34 de puncte, fiind pe locul doi al clasamentului seriei I.

CSMS Iași, înființată în anul 2010, se află la al doilea sezon în Liga I. Echipa susținută financiar de Primăria Iași a obținut calificarea matematică în primul eșalon încă de etapa trecută, din 28 mai, după 1-1 cu FC Clinceni, pe teren propriu.

ASA Târgu Mureș, înființată în anul 2004, se află la al treilea sezon în Liga I. Deși a preluat numele și culorile istoricei ASA, formația din Târgu Mureș este înființată doar în 2004, fiind continuatoarea echipei FCM. Este al treilea sezon pentru târgmureșeni în Liga 1, care au mai evoluat în edițiile 2010/2011 și 2011/2012, cu numele FC Municipal Târgu Mureș. ASA este pe locul 1 al clasamentului, în seria a II-a, cu 34 de puncte.

>