Breaking news

Israelul se pregătește de război cu Fâșia Gaza. Armata a mobilizat 16.000 de rezerviști

Israelul începe mobilizarea rezerviştilor în cadrul operaţiunii militare împotriva Fâşiei Gaza, după ce armistițiul a eușat.

Armata israeliană a început, vineri, mobilizarea a 16.000 de rezervişti în cadrul operaţiunii militare “Pilon de Apărare” împotriva grupărilor armate din Gaza.

Acest lucru survine după ce doi palestinieni au fost ucişi în timpul unui raid aerian israelian în nordul Fâşiei Gaza, în timpul vizitei premierului egiptean Hisham Qandil.

Un purtător de cuvânt al premierului israelian Benjamin Netanyahu acuzase anterior mişcarea Hamas, care controlează Fâşia Gaza, că nu respectă armistiţiul provizoriu anunţat de Israel în timpul vizitei şefului Guvernului egiptean.

Ministrul israelian al Apărării, Ehud Barak, a aprobat joi convocarea a până la 30.000 de rezervişti, ce ar putea fi mobilizaţi în orice moment.

Două rachete lansate din Gaza au căzut joi pentru prima dată în regiunea Tel Aviv, situaţie pe care Barak a calificat-o drept o “escaladă”.

Premierul egiptean Hisham Qandil a sosit vineri dimineaţa în Fâşia Gaza, ţintă a unor raiduri aeriene israeliene de anvergură, a anunţat o sursă a Hamas.

Vizita premierului egiptean în Fâşia Gaza intervine după două zile de raiduri aeriene israeliene asupra enclavei palestiniene, în cadrul operaţiunii “Pilonul apărării”. Acţiunea s-a soldat cu uciderea a cel puţin 18 palestinieni, între care Ahmad Jaabari, şef al operaţiunilor militare ale Hamas, dar şi femei şi copii.

>