Breaking news

Fără alcool și tutun în duty-free

duty-free3Comerţul de alcool şi tutun în regim duty-free a fost interzis printr-un ordin al ministrului Finanţelor, intrat în vigoare la sfârşitul săptămânii trecute. Firmele care comercializează mărfuri în regim duty-free sunt obligate să lichideze stocurile de băuturi spirtoase şi produse din tutun în termen de 45 zile, termen la finalul căruia comerţul cu aceste mărfuri va fi interzis, exceptate fiind doar anumite produse, precum berea, bijuteriile, alimentele.

În termen de 45 zile de la data intrării în vigoare a ordinului, operatorii economici autorizaţi să desfăşoare activitatea de comercializare de mărfuri în regim duty-free vor lua măsuri în vederea lichidării stocurilor de băuturi distilate, rachiuri, lichioruri şi alte băuturi spirtoase şi produse din tutun din magazinele duty-free autorizate, astfel încât la expirarea acestui termen să nu se mai comercializeze prin magazinele duty-free autorizate astfel de produse“, se arată în ordinul ministrului Finanţelor, intrat în vigoare la 12 februarie 2010.

Actul interzice totodată, începând cu data de 12 februarie, transferul între magazinele duty-free aparţinând aceluiaşi operator economic de băuturi distilate, rachiuri, lichioruri, alte băuturi spirtoase şi produse din tutun. Prin magazine duty-free pot fi vândute în continuare şi vinuri, vermuturi şi alte băuturi fermentate.

Potrivit Mediafax Guvernul a autorizat ministerele implicate să redacteze actul normativ prin care să fie restricţionată vânzarea de ţigări şi băuturi alcoolice în magazinele duty-free, pentru a limita traficul de contrabandă cu astfel de produse.

>