Breaking news

Fantastic l Din scaunul cu rotile a ajuns să evolueze la gimnastică la Olimpiada din 2012

loading...

Sportivul Kieran Behan un irlandez în vârstă de 23 de ani, uimeşte lumea gimnasticii mondiale cu performanţele sale obţinute în condiţii speciale.

Kieran Behan a demonstrat lumii întregi că visele pot deveni realitate şi că orice bariere pot fi depăşite dacă ai voinţă.

Pe lângă problemele financiare cu care s-a confruntat până în prezent, Kirean a avut o gavă problemă de sănătate, care l-a adus în scaunul cu rotile, la frageda vârstă de doar 10 anişori.

A început gimnastica la 9 ani, însă la 10 ani i-a apărut o tumoare pe piciorul stâng. După operaţie, au apărut complicaţii şi leziuni ale nervilor, astfel că Behan a ajuns în scaunul cu rotile. deşi emdicii spuenau că nu va mai merge niciodată, Kirean s-a refăcut miraculos şi a reluat antrenamentele la gimnastică.

La 12 ani, a ajuns din nou în scaunul cu rotile în urma unui accident de la un antrenament. El a suferit leziuni craniene şi i-a fost afectată urechea internă. Timp de opt săptămâni a stat într-un pat de spital cu capul imobilizat, având pierderi de cunoştinţă şi convulsii. Încă o dată, părinţilor săi li s-a spus să se pregătească pentru posibilitatea ca fiul lor să nu mai meargă niciodată.

Dacă nu aş fi făcut gimnastică, poate că acum aş fi fost în continuare în cărucior”, explică Kieran.

În perioada în care se recupera şi nu putea face gimnastică, irlandezul a vândut dulciuri şi a spălat maşini pentru a strânge banii necesari participării la competiţiile internaţionale.

Cu toate aceste probleme de sănătate şi financiare, Kieran a devenit în 2012, al doilea gimnast din istoria Irlandei calificat la Jocurile Olimpice.

Kieran a primit în ianuarie două veşti bune: s-a calificat la JO în urma concursului de la Londra şi a fost anunţat de Consiliul Irlandez pentru Sport că este eligibil pentru o bursă de 12.000 de lire sterline.

Nu am dormit pentru că nu voiam să mă trezesc şi să-mi dau seama că nu este adevărat. Este ceva incredibil“, a afirmat irlandezul.

Cea mai bună performanţă a irlandezului este medalia de aur la sol, la etapa de FIG Challenge Cup de la Ostrava, în 3 decembrie 2011.

loading...