Breaking news

Fanii Eurovision cer demisiile reprezentantilor EBU, după excluderea României din concurs

Fanii concursului Eurovision cer ca Ingrid Deltenre, Director General EBU, și Jon Ola Sand, Director Executiv ESC, să-și înainteze demisiile.

romania-eurovision-resignationFanii sunt furioși pe conducerea EBU și ESC după ce România a fost exclusă din concurs. Este pentru întâia oară în istoria Eurovision când se cer astfel de demisii la vârf.

După ce au anunțat că Ovidiu Anton va cânta în a doua semifială Eurovision, din 12 mai 2016, o veste trista a luat prin surprindere pe toată lumea. România a fost exclusă din concurs peste noapte, din cauza unei datorii istorice pe care TVR o are la EBU. Ca și cum EBU nu știa despre această datorie când a dat aprobare pentru desfășurarea Selecției Naționale din România, când echipa din Suedia a venit să filmeze postcardul și când detaliile privind punerea în scenă a melodiei au fost stabilite între SVT și TVR.

„Noi, fanii Eurovision Song Contest, cerem demisiile lui Ingrid Deltenre și Jon Ola Sand”, se comunică în petiția online.

„În calitate de fani ai concursului, considerăm că am fost direct afectați de această decizie nedreaptă. Schimbarea regulilor a avut loc în timpul jocului… Ni s-a promis că România va participa în a doua semifinală și că artistul român va cânta. Simțim că a fost tratați fără respect de către reprezentanții EBU și am fost înșelați în așteptările noastre de a vedea un concurs fair-play. Încetați deciziile arbitrare luate peste noapte în ceea ce privește politicile EBU și regulile ESC! Ingrid Deltenre și Jon Ola Sand, vă rugăm să vă înaintați demisiile!”

Anul acesta, România fusese programată inițial să participe în a doua semifinală Eurovision, cu melodia lui Ovidiu Anton, „Moment of Silence”.