Breaking news

Familia Luizei Melencu refuză să mai acorde alte probe biologice, anchetatorilor

Familia Luizei Melencu a refuzat să ofere procurorilor DIICOT, noi probe biologice susţinând că le este teamă de posibilitatea ca autorităţile să “muşamalizeze” acest caz prin implantarea de probe ADN pe oasele găsite de anchetatori.

„Mi s-au mai luat o dată probe, în urmă cu o lună şi jumătate. Eu ştiu că aceste probe biologice se pun undeva şi se păstrează. Ce au făcut cu probele date de mine până acum? De ce vor noi probe, încearcă să închidă cazul?Am făcut noi demersuri ca familie să o cautăm şi peste graniţe, dar autorităţile nu au făcut niciun demers. Susţin că sunt două fete moarte. După părerea mea, fetele acestea nu sunt moarte. Nici nu sunt acte în acest sens. S-au rezumat doar la anchetarea lui Gheorghe Dincă. Restul membrilor familiei au fost aduşi o singură dată, la cererea noastră şi atât”, a explicat refuzul Monica Melencu, mama Luizei.

Săptămâna trecută, legiştii au trimis la DIICOT raportul final privind expertiza antropologică a fragmentelor osoase descoperite la liziera unei păduri din Caracal, unde Gheorghe Dincă susţine că a aruncat rămăşiţele Luizei Melencu, şi au precizat că acestea aparţinând unei fete de 15-19 ani, altă persoană decât Alexandra Măceşanu.

Raportul arăta că fragmentele osoase şi fragmentele dentare expertizate provin de la scheletul unei singure persoane de sex feminin la care se estimează vârsta biologică la momentul decesului de circa 15-19 ani.

DIICOT anunţă că a obţinut mandat de la judecător pentru prelevarea de noi probe ADN de la familia Luizei Melencu.

“La data de 23.09.2019, ofițerii de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, în baza ordonanței de delegare emisă de către procurorii DIICOT – STRUCTURA CENTRALĂ, s-au prezentat la domiciliul părții civile MELENCU MONICA GEORGETA în scopul prelevării de probe biologice, necesare aflării adevărului în cauză și efectuării unei noi expertize judiciare genetice. S-a solicitat consimțământul părții civile MELENCU MONICA GEORGETA, care, după consultarea cu apărătorul ales, a refuzat prelevarea de probe. În aceste condiții, în baza art.190 al.2 și 4 C.p.p., s-a solicitat și s-a obținut de la Tribunalul București autorizarea judecătorului în vederea prelevării de probe biologice de la partea civilă MELENCU MONICA GEORGETA, mama victimei majore. În vederea punerii în executare a autorizării instanței de judecată, organele de poliție judiciară delegate în acest scop vor desfășura activitățile prevăzute de lege, în cursul zilei de 24.09.2019. Precizăm că administrarea acestor probe este indispensabilă stabilirii identității victimei în vederea deplinei lămuriri a cauzei și bunei desfășurări a urmăririi penale”, se arată în comunicatul DIICOT, remis exclusivNEWS.ro.

Procurorii DIICOT au anunţat că vor renunţa la serviciile specialiştilor din cadrul Institutului de Medicină Legală (INML) în privinţa analizei ADN-ului Luizei Melencu şi vor fi căutate alte instituţii, inclusiv unele din străinătate, pentru efectuarea noilor expertize.

>