Breaking news

Facebook-cea mai mare rețea de spionaj din lume?

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a declarat pentru ziarul Russia Today că rețeaua de socializare Facebook este cea mai teribilă maşinărie de spionaj inventată vreodată.

facebook-logo1Fondatorul Wikileaks, site-ul care a pus pe jar cancelariile occidentale după ce a dezvluit sute de documente clasificate ale SUA, crede că internetul este un obstacol în calea libertății de exprimare și că site-urile  de socializare sunt adevărate rețele de spionaj.

Pe Facebook se află cea mai completă bază de date din lume cu informaţii despre numele persoanelor, relaţiile, adresa, locul lor de muncă, plus şi ceea ce comunică cu apropiaţii. Toate sunt accesibile serviciilor americane de informaţii. Toată lumea trebuie să ştie că, atunci când adăugăm prieteni pe Facebook, munceşte gratuit pentru agenţiile americane şi contribuie la construirea unei baze de date în interesul lor. Facebook, Google, Yahoo, toate au creată o interfaţă accesibilă exclusiv serviciilor secrete din Statele Unite,  spune Assange.

Deși nu crede că site-urile de socializare ar fi mână în mână cu serviciile secrete americane, Assange crede că sub presiuni puternice, proprietarii acestora ar putea da acces la bazele de date pe care le dețin pe rețelele de socializare.

În prezent, site-ul Facebook numără peste 600 milioane de membrii înscriși.