Breaking news

Facebook a închis pagina Anti România, doar după sesizarea europarlamentarilor PNL

loading...

În urma sesizărilor oficiale ale Delegației PNL din Parlamentul European, Facebook a dezactivat o pagină oficială intitulată Anti România, care promova mesaje xenofobe în limba maghiară la adresa statului român și a românilor. 

pagina anti romania - facebookSesizarea oficială a Delegației a fost trimisă șefei Biroului Facebook de la Bruxelles, Erika Mann, după ce s-a încercat, fără succes, raportarea paginii cu instrumentele puse la dispoziție de rețeaua de socializare. Pagina Anti România conținea mesaje care incitau la ură împotriva statului român și a românilor. Mai mult, într-una din poze, steagul României era călcat în picioare de câteva persoane.

Inițiatoarea acestei acțiuni, eurodeputata Renate Weber, purtătoarea de cuvânt a liberalilor europeni în domeniul libertăților civile, susține că, deși liberalii sunt primii și cei mai fervenți apărători ai libertății de exprimare, acest tip de manifestări nu trebuie sub nicio formă promovate pe rețelele de socializare:

Libertatea internetului nu înseamnă că o națiune poate fi insultată, o astfel de atitudine fiind inacceptabilă, iar cei care administrează astfel de site-uri trebuie să reacționeze cu promptitudine. De data aceasta a fost nevoie de o sesizare oficială adresată administratorilor Facebook Europe, căci raportarea paginii ofensatoare nu a fost suficientă”, a mai precizat Renate Weber.

Delegația PNL din Parlamentul European a făcut sesizarea oficială către rețeaua de socializare în urma relatărilor din presa transilvăneană.

Pagina cu pricina a fost realizată de maghiari, avea mai multe o fotografii jignitoare la adresa românilor.

“Am înființat această pagină pentru că poporul român e plin de ură. De ce? Pentru că strămoşii lor au falsificat istoria maghiarilor, pe strămoşii noştri i-au ticăloşit şi au furat Transilvania într-un mod ţigănesc”, scria în descrierea paginii.

Într-una dintre fotografii există mai multe persoane care calcă în picioare un drapel românesc. În plus, unul face şi un semn obscen.

loading...