Breaking news

Fabrica Nokia de la Jucu, închisă

2000 de oameni au rămas pe drumuri după ce compania  Nokia va închide fabrica de la Jucu .

La nici patru ani de la deschidere, fabrica de telefoane Nokia de la Jucu din judeţul Cluj, a fost închisă. Măsura face parte dintr-un program de eficientizare şi reducere a costurilor.

Fabrica de la Jucu va fi relocată în Asia, unde unitățile de producție sunt mai eficiente. Fabrica va contiuna să funcționeze până la finele lui 2011, iar salariații vor primi salarii până în martie 2012.

Dacă vor fi atinse standarde de eficiență, angajații vor beneficia de un pachet compensatoriu şi de bonusuri.

„Nokia intentioneaza să închidă fabrica de producţie din Cluj, România, până la sfârşitul anului 2011 şi cea din Bonn, Germania şi Malvern, Statele Unite, până la sfârşitul anului viitor”, se arată în comunicatul companiei.

Peste 150 de milioane euro a investit Nokia în fabrica de la Jucu, din 2007 și până azi.

În 2010, Nokia a fost al doilea mare exportator din România, fiind depăşită doar de Dacia, cu exporturi în primele 9 luni de peste 750 miliaone euro.

Veniturile din 2010 ale companiei s-au ridicat la 7 miliarde de lei, iar profitul net la 181 miliarde lei.

Guvernul a susținut investiția Nokia prin  alocarea cu titlu gratuit a gratuit 90 din cele 159 hectare ale Parcului Industrial Tetarom III, dar și 12 milioane lei pentru finanţarea lucrărilor de infrastructură la acest parc.

Cifra de afaceri a fabricii Nokia a fost de aproximativ 1,05 miliarde de euro, iar profitul net s-a ridicat la aproximativ 37 milioane de euro, în primul an fiscal.