Breaking news

Fă Doină ești proastă?! De ce nu vrei hotel în locul pădurilor?!

loading...

La două luni de la celebra replică a lui Ponta „Ce faci, fă, Doină, aici? Aveai chef de nişte inundaţii?”, un alt deputat PSD o jignește grosolan pe Ministrul Apelor, Doina Pană.

catalin radulescu - doina panaPonta a dat tonul jignirilor la adresa Ministrului Pană. Vineri, deputatul PSD, Cătălin Rădulescu, inițiatorul unui amendament la Codul Silvic, prin care propune ca pădurile să fie tăiate iar în locul lor să se construiască hoteluri și unități turistice, a jignit-o grosolan pe Ministrul Apelor și Pădurilor, Doina Pană. Ministrul a spus că nu este de acord cu propunerea legislativă a deputatului PSD precizând că ”imobiliarele nu au ce căuta în pădure”.

„În niciun caz nu se modifică regimul astfel încât să se permită imobiliare în pădure. Este un amendament pe care nu îl susţinem. Pe mine nu mă interesează din ce partid fac parte iniţiatorii, tot ce nu corespunde normelor silvice, nu va fi în viitorul cod silvic. Că vrea cineva să-şi facă imobiliare în pădure, pe noi chiar nu ne interesează. E greşit, noi niciodată nu vom da aviz pe aşa ceva. Nu e un lucru bun, regimul silvic rămâne la fel de sever ca şi până acum”, a declarat Doina Pană pentru gândul.info.

Acest lucru l-a enervat la culme pe Cătălin Rădulescu care a trecut la atacuri, jigniri și amenințări.

Ea să vorbească în cunoştinţă de cauză cauză pentru că ea habar n-are despre ce vorbeşte. Îi explicăm noi cum stă treaba, ea să se ducă în Sahara să locuiască. Dar şi în Sahara au fost oameni deştepţi care au creat oaze. Nu-i problemă, d-aia suntem noi în Parlament, ca să-i deşteptăm pe unii care au dormit. Ea trebuie să înţeleagă. Eu am mai spus, sunt şi mulţi dobitoci în PSD. Nu suntem toţi deştepţi, sunt şi proşti, şi cu rea credinţă. Păi dar unde le vrea, în cer? Ce înţelege ea prin imobiliare? Nu că-şi face unul cartier de vile în munţi. Dar omul cât înţelege, atâta minte are”, a declarat pentru gândul.info, deputatul PSD Cătălin Rădulescu.

Zece din cei 38 de parlamentari care au semnat inițiativa legislativă pentru tăierea pădurilor private ca să se construiască hoteluri, dețin în proprietate păduri.

În expunerea de motive a proiectului de lege, iniţiatorul susţine că măsura vine pentru încurajarea investiţiilor în turismul montan.

Vrem ca ţara asta să devină o ţară de interes turistic, că nu suntem nici ţară industrială, că s-a dus dracu industria la noi. Dacă nu suntem nici agrară, nici turistică, vai de capul nostru. Să facem şi noi ca francezii, nemţii, belgienii, care au construit, nu au pus limită de scoatere din circuitul silvic, cum e acum la noi. Poate vreau să fac un resort, mă duc cu familia şi nu vreau să stau o noapte acolo, vreau să stau o săptămână ca să cheltuiesc bani acolo”, a declarat, pentru gândul, Cătălin Rădulescu.

Mai mult, deşi în forma actuală a Codului silvic, este permisă scoaterea definitivă din fondul forestier, cu condiţia compensării acestora, pentru astfel de construcţii, a unor suprafeţe de maximum 5% din suprafaţa terenului, dar nu mai mare de 200 de metri pătraţi, aceiaşi deputaţi au semnat pentru o permisivitate mai largă: 100% din suprafaţă.

Suprafaţa care poate face obiectul scoaterii definitive din fondul forestier, incluzând construcţia, accesul şi împrejmuirea, poate fi de 100% din suprafaţa proprietăţii forestiere”, se arată în amendamentul depus.

Deşi modificarea este trecută negru pe alb în amendament, nici măcar iniţiatorul nu o recunoaşte: Eu nu am scris aşa, 100% din suprafaţa construită, nu suprafaţa forestieră. E o prostie dacă scrie aşa. 200 metri pătraţi e foarte puţin. Nu poţi să pui limită de suprafaţă, dar poţi să treci acolo nişte chestiuni ca să nu se poată tăia decât ceea ce este necesar pentru construcţiile de turism, nu pentru altceva.

Proiectul legislativ a primit aviz negativ atât de la Guvern, cât şi de la comisia de industrii, iar Senatul l-a respins. Camera Deputaților este for decizional și urmează ca plenul să decidă forma finală a Codului Silvic.

loading...