Breaking news

Expoziție de fotografie organizată de Agerpres și Reuters la Londra

Agenția națională de presă, împreună cu prestigioasa agenție internațională Reuters, va organiza la Londra o expoziție de fotografie dedicată împlinirii a 125 de ani de existență a Agerpres.

foto comunicatEvenimentul organizat cu sprijinul Ambasadei României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, va avea loc joi, 14 august 2014, la sediul Reuters din Londra, fiind organizat cu ocazia aniversării a 125 de ani de la înființarea Agenției Naționale de Presă.

Expoziţia va cuprinde peste 100 de fotografii în format digital,ce vor fi expuse în holul principal al sediului agenţiei de presă londoneze.

Începând cu cel de-al Doilea Război Mondial și până la fotoreportajele recente, fotografiile au fost special selectate pentru a prezenta o parte din istoria și frumusețea țării noastre.

Totodată, expoziția fotografică va fi inaugurată în prezența ambasadorului României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord Excelența Sa Dr. Ion Jinga.

„Mă bucur enorm că putem beneficia de această ocazie extraordinară de a prezenta efectiv o parte din istoria României prin intermediul imaginilor surprinse de fotografii noștri, fie că vorbim de fotografii din arhiva AGERPRES din timpul celui de-al Doilea Război Mondial sau de fotografii care redau și implicit promovează frumusețea țării noastre. Este al treilea eveniment pe care îl organizăm în acest an cu partenerii noștri de la Reuters, după cele două cursuri de la București și Salonic, în acest caz fiind vorba de unul dintre evenimentele dedicate aniversării a 125 de ani de la înființarea agenției”, a declarat Alexandru Giboi.

Agenția de presă Reuters a fost înființată în 1951 de Paul Julius Reuter. Astăzi, Reuters este unul dintre cei mai mari furnizori de știri multimedia din întreaga lume. Știrile celor 2600 de jurnaliști ai Reuters aflați, la nivel global, în aproape 200 de locații, ajung la peste un miliard de oameni în fiecare zi. Agenția de presă transmite ştiri în limba engleză, franceză, arabă, spaniolă, germană, italiană, portugheză, rusă, japoneză şi chineză.

Fondată în 1889, AGERPRES este Agenția Națională de Presă a României. Aceasta are rolul de a oferi informaţii echilibrate, cu caracter imparțial, şi de a fi principala sursă de informare pentru cetățenii şi instituțiile din țară, dar şi cea mai importantă sursă de ştiri despre România, în exterior. Din 1927, agenția a avut o transmisie neîntreruptă de știri și informații. Printre serviciile AGERPRES se regăsesc: fluxurile de știri tematice, serviciile și arhiva de fotografie de presă, monitorizarea de presă, serviciile video și multimedia, cât şi fluxul documentare.