Breaking news

EXPLOZIV | Vanghelie negocia cu Iohannis via Rareș Bogdan, dărâmarea Guvernului Ponta

Interceptări bombă în dosarul de urmărire penală a lui Marian Vanghelie. Primarul de la sectorul 5 a fost interceptat de procurori în timp ce spunea că el ține legătura cu Iohannis, prin intermediul lui Rareș Bogdan, pentru că președintele României are nevoie de el să-i facă majoritate la Senat ca să dărâme Guvernul Ponta.

rares bogdan - iohannis - vanghelieMarian Vanghelie era omul lui Iohannis. Cu ajutorul lui Klaus voia să bage PNL la Guvernare. Informația a ieșit la iveală vineri, după ce procurorii DNA au depus la dosarul penal al lui Vanghelie, prin care cer arestarea acestuia, mai multe interceptări telefonice.

Vanghelie a încercat să o determine pe unul din martori, Carla Dinu, pe numele căreia avea două vile, să dea la parchet o mărturie favorabilă edilului şi să nu declare despre aranjamentele cu milionarul Marin Dumitru (cel care i-a dat mită primarului n.r.). Primarul s-a lăudat cu relații sale la nivel înalt, adică până la Iohannis.

Vanghelie: Deci, eu știu toate fazele. Deci, nu trebuie să… să discutăm! Discutăm numai la ureche, așa! Și eu… Poți să te duci acasă, să vii mai târziu, să vin la tine, să trimit avocatul, să vină… Eu recunosc că ai venit la mine, că nu sunt prost! Tre’ să recunosc: ”Da, domn’e, a venit, ai venit să te sfătui cu mine.” Și dacă vrei… Da’ spune-mi adevărul! Pentru că mă poți ajuta! E păcat de Dumnezeu așa să… pentru că te sperii… că nu te ajuți nici pe tine, nici pe mine, înțelegi? Ai răbdare, dracu, rămâi cu casele alea sunt un milion de euro. N-are rost. Eu mă duc oricum în seara asta, auzi, să vorbesc cu Rareș, să se ducă mâine dimineață, la prima oră, la Iohannis, înțelegi? Că eu am o… țin relația prin Rareș Bogdan cu Iohannis, pentru că are nevoie de mine să facă majoritatea la Senat.

Carla Dinu: Am înțeles!

Vanghelie: Da’ te rog eu frumos spune-mi, scrie-mi pe foaie ce s-a întâmplat acolo, ca să știu! Te rog eu frumos! Ai încredere în mine! Eu te cunosc! Eu știu bine și cum fac ăștia cu jocurile, înțelegi? Eu, după ce termin cu tine și cu avocații, mă duc la… mă duc și mă întâlnesc ca să trimit pe cineva la Iohannis acasă. Deci, eu o să încerc să opresc căcatul ăsta, da’ problema… am nevoie de tine să fii lângă mine. Nu știu ce dracu ai zis, spune-mi ce-ai spus acolo și hai, să vedem cum o întoarcem cu avocații! Mă gândesc, că nu-s nebun și tu ești deșteaptă. Scrie-mi exact pe foaie, c-o tocăm! Zi-mi ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat, ce ți-a zis să faci? Și cu mine ce să faci și dacă vii la mine și nu știu ce și după aia eu îți… discutăm, dacă vine avocatul, discutăm! Numai de cum te ajut cu avocatul, cu nu știu ce, nu știu… Mă, ce scrii tu, asta, nu știe nimeni, decât noi doi, dă-o naibi! Spune-mi, nu ți-au zis să mă… vorbesc, să vezi, să mă înregistreze ei de pe undeva, să facă, să mă prindă cu ceva!? Te rog eu frumos, te rog eu! … în, în tine stă, în tine stă pentru… Tu… dacă te ții bine un pic este decât ca să nu mi se întâmple ceva

Vanghelie: Nu știu … încredere în mine.

Carla Dinu: Sunt speriată, nu mai știu.

Vanghelie: Eu îți dau avocat, îți dau aia… mă ocup de tot. ”Eu una dacă eu nu pot să ies n-am nicio problemă.” Ei, cred că, pe bătăliile astea politice, vor să ajungă la mine. Eu, una, eu sunt și în to… am o grămadă de relații, am tot. Dar dacă m-ai mă ia și pe mine și mă încurcă. Ai înțeles?

Carla Dinu: Am înțeles!

Vanghelie: Eu pot să chem în seara asta, chem șapte-opt inși din justiție și vorbesc, pac, pac, fac toate lucrurile, fac… Pentru orice facem pasul unu, pasul doi, pasul trei.

După ce fragmente din interceptări au ajuns în presă, realizatorul realitatea TV, Rareș Bogdan a reacționat printr-un mesaj postat pe facebook, intitulat ”O NEMERNICIE FĂRĂ MARGINI!!! ABERAŢIA ZILEI!!”.

”Nu am niciun fel de rol în construirea de majorităţi parlamentare, chiar dacă mi-aş dori să cadă Guvernul Ponta mâine, sau în seară asta, dacă s-ar putea! Nu am ascuns lucrul acesta, dar de aici până a mi se atribui vreun rol mie, un biet jurnalist, în construirea de majorităţi parlamentare şi partide e mult prea mult! Oamenii îmi dau roluri mai mari decât am! Chiar mă întrebăm când vor încerca să arunce cu rahat înspre mine procurorii lui Ponta din secţia 1 Penală a DNA, a domnului Claudiu Dumitrescu. N-am avut mult de aşteptat! Pot să înţeleg şi eu pentru cine lucrează procurorul în cazul „Vanghelie”? Şi mai ales aş vrea să aflu ce legătură am eu că jurnalist cu constituirea de majorităţi parlamentare! De asemenea, aş mai vrea să aflu cum îşi permite un procuror, fie el şi al DNA, să dea pe surse informaţii dintr-un referat încercând să mă bage pe mine în troacă asta!! Pot să îl informez pe distinsul procuror, şi pe toţi cei interesaţi, că ULTIMA OARĂ când m-am întâlnit cu persoană la care ei spun că aş fi legătură pentru constituirea majorităţii a fost exact pe dată de 22 ianuarie, adică în urmă cu aproape 7 săptămâni!! De atunci nu am vorbit nici măcar la telefon. Cum pot să ne bage pe mine şi pe omul acela, mult mai important decât mine, în rahatul lor? În nimicnicia lor! În potlogăriile lor! Este o minciună sfruntată, extrem de uşor de demontat, care încearcă să ridice miza dosarului “Vanghelie” şi să pună presiune pe magistraţi prin introducerea în ecuaţie a unui jurnalist pe val, cu toată modestia subsemnatul, şi a unui politician pe val. O mizerie fără margini!”, scrie Rareș Bogdan pe pagina lui de facebook.

Potrivit DNA, în perioada 2007 – prezent, Marian Vanghelie, în schimbul unor foloase materiale, a ajutat un om de afaceri să obţină, pentru societăţile pe care acesta din urmă le controlează, acordarea a numeroase contracte de lucrări publice, contracte în valoare totală de aproximativ 2 miliarde de lei. Potrivit unor documente ale anchetatorilor, respectivul om de afaceri este Marin Dumitru.

Pentru atribuirea şi plata contractelor de execuţie de lucrări publice, Vanghelie a perceput un „comision” de aproximativ 20% din valoarea contractelor încheiate între primăria Sectorului 5 şi instituţii din subordinea acesteia, pe de o parte, şi societăţile controlate de Dumitru, pe de altă parte.

Vineri seară Înalta Curte decide dacă-l arestează preventiv pentru 30 de zile pe Marian Vanghelie.