Breaking news

EXPLOZIV | Raluca Șandru, protejata lui Dan Șova, încasează 1.000 euro de la CNADNR deși e în concediu medical

Jaf pe banii publici la Compania Națională de Drumuri și Autostrăzi. Raluca Șandru, protejata fostului Ministru al Transporturilor, Dan Șova, a încasat timp de 7 luni, 1000 de euro pe lună, deși se afla în concediu medical. 

raluca sandruBanii pentru reparația drumurilor li construcția de autostrăzi în România merge în poșetele protejatelor politicienilor cu rang înalt.

Raluca Șandru, fosta șefa a Direcției de Relații Publice și Comunicare din cadrul Companiei Naționale de Autostrăzi, în primele nouă luni ale acestui an a fost la serviciu nici șapte zile. Mai exact, din 9 ianuarie până la sfârșitul lunii septembrie a fost doar în concedii medicale și de odihnă.

Protejata fostului ministru Dan Șova, Raluca Șandru, cel puțin șapte luni a stat în concediu medical și a încasat o leafă în jur de 1.000 de euro/lunar. Chiar dacă peste 210 zile a stat în medical pe banii statului, anumite voci din Compania Națională de Autostrăzi spun că Raluca Șandru nu ai fi avut nimic și a păcălit statul sa poată încasa peste 4.000 lei/net în fiecare lună.

Direcția condusă de Raluca Șandru din cadrul CNADNR s-a desființat în luna iunie și s-a transformat în serviciu care gestionează activitatea a două birouri, respectiv relații publice și comunicare. Deși era în concediu de odihnă sau medical, Raluca Șandru, în ultima perioadă, se plimba pe holurile CNADNR, fiind vazută la cafea pe la colțuri. După nouă luni de concediu, la sfârșitul lunii septembrie, Raluca Șandru s-a întors la CNADNR unde are un post călduț de aproape doi ani.

Potrivit declarațiilor de avere postate pe site-ul CNADR, Raluca Șandru, are un teren agricol la Frumușani, în județul Călărași, dar și trei apartamente. În anul 2012 a câștigat de la ziarul cotidianul.ro suma de 15.900 de lei.

În ultimele două luni ale anului 2013, conform declarației de avere depusă în 2014, a câștigat peste 10.000 de lei de la Compania Națională de Autostrăzi, fiind numită pe funcție de șef serviciu ulterior director. În luna iulie, Raluca Șandru a depus declarația de avere pentru anul fiscal 2014, unde a precizat că a câștigat peste 92.000 de lei, (echivalentul a puțin peste 20.000 de euro), din funcția de director direcția relații publice în cadrul CNADNR.