Breaking news

Explozie subterană în Colentina, produsă de un arc electric

O explozie subterană s-a produs, duminică, pe strada Comarnic din cartierul bucureştean Colentina. În urma deflagrației, care nu a fost urmată de incendiu, o maşină parcată în apropiere, a fost avariată.

explozie gaz colentinaExplozia s-a produs duminică dimineață, la ora 6.15, la adresa str. Comarnic nr. 28, din Sectorul 2 al Capitalei.  Localnicii de pe strada Comarnic s-au speriat când au auzit bubuitura și au ieșit din case.

La faţa locului s-au deplasat de urgenţă echipaje de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti şi Poliţie, care au izolat zona, dar şi de la compania de gaze.

Deflagrația a fost atât de puternică încât a distrus o mașină parcată pe trotuar. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.

În urma verificărilor efectuate de angajații Distrigaz Sud, compania precizează că explozia s-a produs din cauza unui arc electric la cablurile electrice și nu din cauza unor acumulări de gaz în subteran.

Echipele de intervenţie ale companiei s-au deplasat imediat la faţa locului şi au luat primele măsuri de siguranţă, izolând perimetrul şi sistând alimentarea cu gaze naturale pentru circa 270 de clienţi casnici din zona respectivă. În urma măsurătorilor efectuate, nu s-au depistat scurgeri de gaze pe branşamentul de la adresa menţionată şi nici pe reţeaua de gaze din zonă. Din primele cercetări  s-a constatat că explozia a fost cauzată de un arc electric produs la cablurile electrice. Reluarea alimentării cu gaze se va face de îndată ce va fi rezolvată problema de la cablurile electrice.„, se arată într-un comunicat Distrigaz Sud.

Timp de câteva ore, localnicii de pe strada Comarnic au rămas fără alimentarea cu gaz. Însă, după ce verificările s-au încheiat, compania a reluat furnizarea alimentării cu gaz la toate locuințele din zonă.