Breaking news

Explozie puternică la Sofia soldată cu rănirea a zece persoane

loading...

Zece persoane au fost rănite duminică la Sofia, în explozia produsă într-un restaurant chinezesc din centrul capitalei Bulgariei.

explozie restaurant sofiaConform informaţiilor preliminare furnizate de autoritățile bulgare, mai multe butelii cu gaze au explodat simultan în jurul orei locale 19:20 în restaurantul chinezesc.

Clădirea în care se află restaurantul a fost grav avariată în urma deflagrației. De asemenea, au fost afectate şi alte clădiri vecine printre care şi Teatrul Armatei Bulgare.

Deflagrația a produs rănirea a zece persoane aflate în acel moment în restaurant cât și în imediata apropiere a acestuia. Dintre cele zece persoane, doar una este în stare gravă, toate fiind internate în trei spitale din Sofia.

Doi dintre răniţi s-au aflat într-o maşină peste care au căzut părţi din zidul restaurantului. Printre cei răniţi sunt cel puţin patru chinezi, o spaniolă şi un turc.

Ministrul bulgar de interne Ţvetlin Iovcev şi primarul Sofiei Iordanka Fandâkova au sosit la faţa locului.

Poliţia a blocat accesul într-o zonă destul de mare în jurul locului incidentului.

Ministrul Iovcev a declarat pentru presă că în restaurant mai sunt 14 butelii cu gaze ce nu au explodat şi urmează că acestea să fie scoase de către pompieri.

loading...