Breaking news

Explozie puternică în Centrul Vechi al Capitalei. 50 de ambulanțe au ajuns la locul tragediei

O deflagrație puternică s-a produs vineri seară în jurul orei 22,30, în Centrul Vechi al Capitalei. Potrivit Antena 3, bilanțul inițial indică faptul că cel puțin 17 persoane au decedat iar alte câteva zeci au fost grav rănite.

breaking-newsUPDATE 00.25: Surse medicale citate de Digi 24, bilanțul morților a urcat la 40.

Este cea mai mare tragedie produsă în România în ultimii 25 de ani.

Explozia s-a produs în Clubul Colective din Centrul Vechi al Capitalei, situat pe Strada Tăbăcarilor. În momentul producerii deflagrației, în club se aflau circa 400 de persoane.

Cel puțin două persoane au decedat, altele șase sunt resuscitate la această oră de către echipajele medicale sosite la locul tragediei.

Iar altele câteva zeci de persoane au fost grav rănite. În Centrul Vechi au fost mobilizate 50 de ambulanțe și echipaje SMURD.

Potrivit martorilor, un stâlp din club ar fi explodat în timpul petrecerii de Halloween.

Medicul Raed Arafat a confirmat în direct la Antena 3 că cel puțin 18 persoane au decedat.

Tavanul a luat foc în urma exploziei stâlpului, după care, s-a prăbușit peste cei prezenți în club.

Cel mai nou bilanț indică 26 de morți, 146 de răniți, dintre care 18 persoane sunt în stare gravă.

Cele 88 de persoane rănite au fost transportate cu ambulanțele la toate spitalele de urgență din București.

În urmă cu șase minute, Președintele României, Klaus Iohannis a transmis un mesaj pe facebook, prin care transmite compasiune familiilor victimelor.

„Sunt cutremurat și profund îndurerat de tragicul eveniment care s-a produs în această seară în centrul Capitalei. Este un moment foarte trist pentru noi toți, pentru națiunea noastră și pentru mine personal. În aceste momente dureroase, îmi exprim întreaga compasiune și solidaritate față de familiile celor afectați de această tragedie. Totodată, asigur familiile afectate de acest eveniment zguduitor de întregul sprijin al celor implicați în operațiunile de salvare și îi rog să aibă încredere că instituțiile responsabile depun toate eforturile pentru ca efectele catastrofei să fie cât mai limitate. Vă chem pe toți să fim alături de familiile îndurerate și să dăm dovadă de solidaritate și de compasiune”, a scris Klaus Iohannis pe facebook.

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea a anunțat că s-a activat codul roșu de urgență și că la nivelul Guvernului s-a creat o celulă de griză.

Spitalele din București nu mai fac față la numărul de răniți. Medicii și asistentele sunt chemați de acasă pentru a ajuta colegii aflați în sistemul de gardă.

La intervenţie au ajuns peste 60 de autospeciale de intervenție (ambulanțe, SMURD, mașini de pompieri, ATVM), precum şi echipaje ale ISU Bucureşti-Ilfov, alături de forţe ale poliţiei şi jandarmeriei. Totodată, la fața locului a fost amplasat un spital mobil aparținând Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

>