Breaking news

Explicația lui Robert Turcescu cu privire la faptul că a ajuns colonel deși nu a făcut armata

Robert Turcescu spune că nu a făcut armata pentru că se eliminase stagiu obligatoriu. Însă jurnalistul minte, întucât acesta a terminat facultatea în 1998 iar stagiul militar obligatoriu a fost eliminat abia în anul 2006.

Nu a făcut niciun minut de armată, dar acum este colonel în rezervă în Armata României. Este vorba despre jurnalistul Robert Turcescu, veșnic slugarnic al regiumului Băsescu.

Pentru înaltele osanale aduse lui Băsescu și PDL, fostul Ministrul al Apărării, Gabriel Oprea, l-a recompensat și pe el cu titlul de colonel.

Aceste informații au ieșit la iveală, după ce miercuri seară, Antena 3 a publica o listă cu mai mulți jurnaliști și oameni politici făcuți peste noapte coloneli de armată de către fostul ministru Gabriel Oprea.

Printr-o postare pe contul de Facebook, că nu a făcut armata pentru că nu mai era obligatorie. Însă, potrivit CV-ului său, Robert Turcescu a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării în anul 1998, iar stagiul militar obligatoriu a fost eliminat începând cud ata de 23 octombrie 2006.

“N-am facut armata. Nu m-am fofilat, doar eram student si am zis s-o fac dupa ce termin studiile. Cind am terminat facultatea, n-a mai fost cazul pentru ca se daduse legea potrivit careia nu mai era obligatoriu stagiul militar. Ci, optional. Am ales sa nu cer incorporarea. Voiam sa-mi fac meseria de jurnalist si sase luni de pauza pentru satisfacerea stagiului militar mi s-au parut la acea vreme nepotrivite. Repet, satisfacerea stagiului militar nu mai era obligatorie!”  – scrie Turcescu contul său de Facebook.

Robert Turcescu  mai scrie că a aflat de promovarea în grad de la Antena 3, miercuri seară.

Printre cei urcați în grad de colonel, de către fostul ministru Gabriel Oprea, se află și fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, fostul președinte al TVR, Alexandru Lăzescu, cât și primariul Aradului Gheorghe Falcă, primarul de la Cluj, arestat pentru luare de mită, Sorin Apostu, dar și Pinalti de la Piatra Neamț.

 

 

 

>