Breaking news

Expert DNA: Băsescu a primit 2 saci cu bani de la primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea

Fostul expert DNA, Dumitru Gheorghiu a declarat marți seară la Antena 3, că în 2009, Traian Băsescu ar fi primit doi saci cu bani de la primarul oraşului Târgu Mureş, Dorin Florea. La scurt timp după primirea banilor, Băsescu l-a trimis la DNA Mureș pe Daniel Morar iar dosarele primarului au fost închise.

traian basescu - dorin florea - saci cu baniDumitru Gheorghiu, fostul specialist economic al DNA – Serviciul Teritorial Târgu Mureș, a făcut marți seară la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3, câteva declarații bombă legate de Traian Băsescu.

Dumitru Gheorghiu suţine că Băsescu a primit de la Dorin Florea, doi saci cu bani și că informaţia i-a fost furnizată de un fost ofiţer din serviciile secrete.

La finalul anului 2009, un ofiţer de informaţii mi-a relatat faptul că la inaugurarea fabricii de saltele din Lugoj la care Băsescu a participat, Dorin Florea şi cu omul lui de încredere, Claudiu Maior, i-ar fi dat lui Băsescu doi saci plini cu bani. Sacii ar fi fost încărcaţi în portbagajul Mercedesului prezidenţial de ofiţerii SPP”, a spus Dumitru Gheorghiu, fost expert DNA, la Antena 3.

Dumitru Gheorghiu a mai spus că la câteva luni de la acest moment, șeful DNA Mureș, procurorul Sandu Marin, ar fi fost obligat să demisioneze, pentru ca ulterior, dosarele lui Dorin Florea, șase la număr, să fi fost închise. Dumitru Gheorghiu a precizat că același ofițer de informații i-ar fi povestit cum săptămânal, la București, plecau valize de bani.

Informația cu cei doi saci de bani primiți de Băsescu de la Dorin Florea a fost publicat inițial de site-ul Lumea Justiției, care publica un interviu cu fostul expert DNA, Dumitru Gheorghiu.

”La sfârșitul anului 2009, un ofițer din serviciile secrete mi-a relatat faptul că Traian Basescu a participat la inaugurarea fabricii de saltele din Luduș. Cu acest prilej, primarul Dorin Florea, vicepreședintele PDL și omul său de încredere, Claudiu Maior, i-ar fi dat lui Traian Băsescu doi saci plini cu bani, saci care ar fi fost încărcați în mașina prezidențială de către ofițeri SPP. Dacă informațiile primite de la acel ofițer de informații, cum că Traian Băsescu a primit doi saci cu bani de la Florea sunt reale, și cer organelor abilitate să verifice acest lucru, pentru că undeva trebuie să existe niște filme sau înregistrări ale acestor evenimente, dacă aceste informații sunt reale, rezultă că Traian Băsescu a folosit DNA pentru a se îmbogăți. Eu nu cred că toți banii ăia au mers în campania electorală. Nu am date despre sume. Tot ce mi-a spus acel ofițer a fost doi saci plini cu bani și câte o valiză plină cu bani care pleacă săptămânal pentru București. Eu nu cred că informațiile pe care le-am tratat cu superficialitate, acelea că Traian Băsescu ar fi primit bani de la Dorin Florea, acum nu cred că nu sunt adevărate. Eu știu că în serviciile secrete există români adevărați și am încredere că vor face tot ce trebuie. Dacă există probe că Traian Băsescu a primit bani de la Dorin Florea, la Luduș, în anul 2009, ar fi bine ca acele probe să iasă la lumină”, a declarat Gheorghiu pentru Luju.ro.

>