Breaking news

Există mai multe pagini de internet decât stele în Univers

Cercetările paralele întreprinse asupra mediului online şi asupra Universului arată că există mai multe pagini de internet decât numătul total de stele din toate galaxiile.

World Wide Web-ul a fost inventat în 1989 de Tim Berners-Lee, iar intenţia lui a fost ca internetul să ofere oamenilor şansa de a participa activ la „construirea” cunoaşterii colective, dorind să devină un mediu care va codifica suma totală a cunoaşterii şi a înţelegerii umane. Din punct de vedere practic, internetul a fost creat din nevoia de a lega mai multe calculatoare la aceeaşi informaţie, astfel încât cercetătorii americani să aibă mereu acces la date, chiar dacă unul dintre calculatoare se defecta. Dar paginile web nu au fost folosite doare pentru cercetare, ci şi pentru entertainment.

Renuntarea la vechiul protocol online IPv4, creat în 1981, va aduce nu număr exterm de mare de adrese de internet. IPv6, a cărui implementare a început de câte zile, va permite expansiunea internetului până la cifre greu de imaginat.

De la câteva miliarde de adrese, cu nenumarate sub-adrese în IPv4, internetul are acum 340 trilioane la puterea a treia de adrese IP.

Potrivit cotidianului britanic, numărul de adrese IP disponibile acum pe internet poate fi la fel de greu de imaginat ca şi infinitul. 340 trilioane la puterea a treia este o cifră de trei ori mai mare decât numărul total de stele din Univers, după unele estimari.