Breaking news

Exemple de traditii de inmormantare, oferite de o firma de servicii funerare din sectorul 4

In situatia in care nu proveniti dintr-o familie de crestini practicanti, insa treceti prin momentele cumplite ale decesului unei rude sau alte persoane apropiate, banuim ca va nelinisteste un gand, pe langa tristetea pricinuita de pierderea suferita.

servicii funerare sector 4

Mai precis, va doriti sa aflati cateva exemple de traditii de inmormantare, pentru a sti cum sa va comportati in biserica si la cimitir, sub privirile preotilor si a celorlalti invitati la ceremonia de inhumare. O firma de servicii funerare din sectorul 4, Casa Bucur, va ofera inclusiv aceste detalii, pe langa produsele si serviciile propriu-zise.

Astfel, dupa sosirea firmei de servicii funerare sector 4, realizarea imbalsamarii si imbracarea decedatului in haine noi si curate, mainile acestuia se vor incrucisa pe piept, dreapta peste stanga. Alaturi, se vor aseza o iconita sfintita si o lumanare mare de ceara curata, care va fi aprinsa de preot in timpul slujbei, iar trupul neinsufletit va fi acoperit cu o panza alba, care aminteste de acoperamantul lui Hristos. In acelasi timp, la intrarea in casa, deasupra tocului usii, se monteaza doliul, o panza de culoare neagra, care va ramane in acel loc pana la pomenirea de 40 de zile.

Dupa slujba din casa decedatului, se va forma convoiul funerar spre biserica. Conform casei de servicii funerare din sectorul 4, participantii trebuie sa respecte o anumita ordine, mai exact: purtatorul de cruce, o alta persoana care poarta fotografia celui/celei decedate sau o icoana cu patronul spiritual, apoi cei care tin coliva, vinul si pomul cu darurile pentru cei saraci, persoanele cu coroane, purtatorii de sfesnice, dascalul si preotul, carul mortuar cu sicriul, rudele si abia apoi ceilalti invitati la ceremonia funesta. In biserica, participantilor li se inmaneaza lumanari aprinse, inainte de inceperea slujbei, care pot fi insotite de batiste, prosoape, covrigi, mere etc.

servicii funerare sector 4

Conform specialistilor in servicii funerare din sectorul 4, la finalul slujbei, cei prezenti saruta icoana de pe pieptul decedatului, iar membrii familiei pot saruta fruntea sau mana acestuia, in semn de iertare si ramas bun. Apoi, se pleaca inspre cimitir in aceeasi ordine, iar, pe marginea gropii, se canta “Vesnica pomenire”, iar untdelemnul si vinul se toarna peste sicriu, dupa care preotul pecetluieste mormantul. La final, se binecuvanteaza darurile care urmeaza sa fie impartite.

Firma de servicii funerare din sectorul 4 al Capitalei atrage atentia asupra unor practici necrestine care s-au impamantenit, din cauza transmiterii din generatie in generatie sau a necunoasterii profunde a textului biblic. Acestora nu trebuie sa li se dea curs: punerea banilor pe icoana sau pe trupul neinsufletit asezat in sicriu, o practica privita cu scepticism de catre Biserica; acoperirea oglinzilor si rasturnarea oalelor in perioada dintre deces in inmormantare, pentru a preveni ramanarea sufletului in casa; spargerea unei cani sau a unui vas atunci cand persoana decedata este scoasa din casa; evitarea inhumarii intr-o zi de luni, intrucat este o superstitie fara niciun fundament etc.

In cazul in care aveti orice alte nelamuriri, cel mai bine este sa intrebati preotul sau pe reprezentantii casei de servicii funerare sector 4.

Articol realizat de www.iagency.ro

>