Breaking news

EXCLUSIV: Motivul împărţirii României în opt judeţe. Falsificarea alegeilor parlamentare din 2012

E mult mai greu să cumperi sau să şantajezi 41 de preşedinţi ai consiliilor judeţene, e mult mai uşor să controlezi numai opt. Prin reducerea numărului de judeţe, actuala putere poate controla în mod sigur, regiuni mai mari.

alegeri-falsificate-2012-regionalizarea-romaniei-opt-judete-8PDL îşi doreşte să obţină conducerea câtorva dintre cele opt judeţe propuse şi urmăreşte să îşi poată focaliza şantajul asaupra unui număr restrâns de baroni locali, care ar putea prelua conducerea celorlalte regiuni. Astfel, la alegerile parlamentare din 2012, PDL va putea ţine sub control rezultatul alegerilor, prin intermediul preşedinţilor de consilii judeţene şi al prefecţilor fideli actualei puteri.

Fie ca urmare a intereselor de partid, fie ca urmare a şantajelor, reprezentanţii celor opt viitoare administraţii regionale vor putea fi dirijaţi mult mai simplu înspre falsificarea rezultatelor alegerilor. Spre deosebire de 41 de administraţii judeţene, cele opt viitoare conduceri regionale ar putea fi supuse şantajului sau ar putea fi cumpărate mult mai rapid şi sigur.

2-alegeri-falsificate-2012-regionalizarea-romaniei-opt-judeteTrebuie reamintit faptul că administraţiile judeţene stabilesc componenţa membrilor birourilor electorale ale secţiilor de votare. Deşi conform legii nr. 35 / 2008 tragerea la sorţi se face de către preşedinţii de tribunale, amănuntul important este acela că înscrierea candidaţilor în liste se întocmeşte de administraţiile publice de la nivelul judeţelor.

Şi mai important, sacii cu buletine de vot şi procesele-verbale cuprinzând rezultatele votării, ajung la Birourile Electorale de Circumscripţie. Înainte ca rezultatele din circumscripţii să fie raportate Biroului Naţional Central, sacii cu voturi şi procesele-verbale vor putea fi controlate mult mai eficient de caracatiţa celor opt viitoare mafii regionale subordonate PDL-ului sau aflate sub şantajul actualei puteri.

Uniunea Europeană a precizat deja că reorganizarea administrativă a României în opt judeţe nu este necesară şi că ar îngreuna procesul de atragere a fondurilor. În situaţia în care aceast proces de cristalizare a mafiilor regionale va fi impus prin lege de Traian Băsescu şi de PDL, aceştia vor demonstra încă o dată, în 2012, că nu este important cine şi cum votează. Aşa cum se întâmpla în perioada ocupaţiei ruseşti, aşa cum s-a întâmplat la alegerile prezidenţiale din 2009, important va fi cine numără şi cine falsifică voturile.

basescu-voteaza-numara-banii-falsifica-alegerile-2012